Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε υλοποίηση της σύμβασης η οποία υπεγράφη τον Νοέμβριο από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, με αντικείμενο την ανάπτυξη και αξιοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος ανταπόδοσης ανακύκλωσης ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με εταιρία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες  να παραδίδουν παλαιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε συνεργείο της εταιρείας, το οποίο θα επισκέπτεται την οικία τους.
Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της ως άνω σύμβασης είναι η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία στην κατ’ οίκον αποκομιδή απορριμμάτων και ειδικότερα στη  συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) οικιακών χρηστών, εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (βάσει της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου). Η διάρκεια της σύμβασης είναι πενταετής.
Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, η εταιρεία αναλαμβάνει την τοποθέτηση κοντέινερ και κάδων σε έξι σημεία τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και την διάθεση και παροχή όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και αναλωσίμων για τη σωστή λειτουργία των κάδων.
Αναλαμβάνει επίσης την παροχή των υπηρεσιών και εργασιών εγκατάστασης, χρήσεως, λειτουργίας και διαχείρισης του προγράμματος, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, και την οργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στην κεντρική πλατεία.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής τονίζεται ότι όλα τα παραπάνω παρέχονται «άνευ ανταλλάγματος», ως εκ τούτου με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.
Ο Δήμος ναλαμβάνει μόνο την υποχρέωση παραχώρησης των χώρων που θα εγκατασταθούν οι κάδοι η και τα κοντέινερ και της εξασφάλισης της αναγκαίας ηλεκτρολογικής παροχής-εφόσον απαιτηθεί-για την υλοποίηση του προγράμματος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

    – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ/ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΤΗΛ. 213 2004 539,www.agiaparaskevi.gr
    – ΦΑΙΔΡΑ Μ.Ε.Π.Ε : ΤΗΛ.210 4614940,FAX. 210 4627564, www.phaedra.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ