Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ενημέρωση στα σχολεία για τη ζωοφιλία

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκε, με επιτυχία,  το πρόγραμμα ενημέρωσης για την σωστή ανάπτυξη της ζωοφιλίας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αγίας Παρασκευής.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω της συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Κτηνιατρική  Εταιρεία. Από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία συμμετείχε η Πρόεδρος κα. Κατερίνα Λουκάκη, το μέλος Δ.Σ κ. Θεόδωρος Χιωτάκης και οι παρακάτω εθελοντές κτηνίατροι της περιοχής: Ελευθερία Παπαδοπούλου-Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών, Άννα Σούσου,  Βασιλική Ρούση, Ελένη Αγγελάκη και Γρηγορία Περάκη.
Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: το 9ο Δημοτικό στα Πευκάκια με τη συμμετοχή του κ. Χιωτάκη, το 7ο Δημοτικό στο Παράδεισο με τη συμμετοχή της κ. Παπαδοπούλου , το 3ο  Δημοτικό στο Τσακό με τη συμμετοχή των κ.κ. Περάκη, Αγγελάκη και Παπαδοπούλου , το 8ο δημοτικό με τη συμμετοχή των κ.  Ρούση , Αγγελάκη και Παπαδοπούλου  και το 4ο  και 10ο δημοτικό στο Κοντόπευκο με την συμμετοχή των κ.Σούσου και Παπαδοπούλου.

Επίσης, με την συμμετοχή των κ.κ. Μαίρης Μαούνη και Μαρίας Γρεκούση από τη Διεύθυνση  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, ενημερώθηκαν τα σχολεία, για το πρόγραμμα «Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς» του Δήμου το οποίο περιλαμβάνει:
    – Πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, θεραπειών
    – Πρόγραμμα φιλοξενίας και περισυλλογής
    – Προμήθεια τροφών, ηλεκτρονικής σήμανσης (Ν.4039/2012)
    – Προμήθεια φαρμάκων
    – Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

Σε όλα τα σχολειά έγιναν ξεχωριστές  παρουσιάσεις σε πολλά τμήματα και τάξεις με προβολή διαφανειών και διαδραστικά παιχνίδια. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, εκπαιδευτικού περιεχομένου και κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον  των μαθητών μέχρι το τέλος.
Το μήνυμα της παρουσίασης ήταν ότι ο σεβασμός προς τα ζώα καταδεικνύει το  σεβασμό μας προς τις ανθρώπινες αξίες. Κατά τη διάρκειά της, τα μέλη διδάχθηκαν πως πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, να συνυπάρχουμε ισότιμα με όλα τα ζώα του πλανήτη μας, να τα φροντίζουμε και να τηρούμε με συνέπεια τις  υποχρεώσεις μας απέναντί τους.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων η κα Παπαδοπούλου εξήρε την  μεγάλη συμβολή της συνεργασίας του Δήμου με το Σύλλογο ζωόφιλων Αγ. Παρασκευής και τους  κτηνιάτρους της περιοχής.
Παρών στην παρουσίαση στο 3ο Δημοτικό ήταν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο  οποίος συνεχάρη την ομάδα για την πρωτοβουλία και την άρτια εκτέλεση του προγράμματος

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ