Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής στο Ψυχικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Ελληνικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1992 στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη στο Νέο Ψυχικό. Εφάρμοσε πρωτοποριακά προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον που βρήκαν μεγάλη απήχηση. Κάθε χρόνο, χιλιάδες παιδιά από σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης όλης της χώρας αλλά και από την Ευρώπη επισκέπτονται το Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής, όπου γίνονται δεκάδες εκδηλώσεις για το περιβάλλον. Στο χώρο του Πάρκου υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις όπως εκθεσιακό κέντρο, παιδική χαρά, κιόσκια αναμονής και ανάπαυσης, σκάκι ανοιχτού χώρου και αναψυκτήριο, γήπεδα τένις και μπάσκετ επαγγελματικών προδιαγραφών.

*‬Πηγή ‬αποτέλεσε‭ ‬ο‭ ‬Σύνδεσμος‭ ‬Βιώσιμης‭ ‬Ανάπτυξης‭ ‬Πόλεων‭.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Πράσινο και Μνημεία (α μέρος)


Ένα θερινό σινεμά στην καρδιά της Φιλοθέης

To σπίτι του Κοσμά Πολίτη στο Ψυχικό

Μουσείο με μνήμες της Πόλης και της Μικράς Ασίας

Δυο σχολεία με ιστορία

Τρεις εκκλησίες στα μνημεία της πόλης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ