Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Επιμορφωτικές ημερίδες για τις πυρκαγιές

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ) Αργυρούπολης, με τη συνεργασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας μετά από την καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στον Υμηττό, προγραμμάτισε και υλοποιεί τρεις επιμορφωτικές ημερίδες για το θέμα των αιτίων, της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, της αντιμετώπισης τους και της μεταπυρικής διαχείρισης.
Η 1η ημερίδα για υπαλλήλους του Δήμου, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικό περιελάμβανε γενικό μέρος για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους, ειδικό μέρος για το θέμα των δασικών πυρκαγιών και επίσκεψη πεδίου στην καμένη πλαγιά του Καρέα.  Συμμετείχαν σαράντα πέντε στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου. Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχική διάθεση των επιμορφωνόμενων και το πολύ καλό κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας τους με τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ.  Τα θέματα του δάσους, του αστικού – περιαστικού πρασίνου και των δασικών πυρκαγιών απασχολούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αργυρούπολης από το ξεκίνημά του (1995).  Το ΚΠΕ Αργυρούπολης λειτουργεί με τη συνεργασία του Δήμου και του Υπουργείου Παιδείας, προσφέρει εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα σε Σχολεία και αναπτύσσει τοπικές και διεθνείς συνεργασίες.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
                    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ