Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Επιβραβεύθηκαν οι μαθητές του Δήμου Βριλησσίων για την περιβαλλοντική δράση τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του προγράμματος “Followgreen” του Δήμου Βριλησσίων, βραβεύθηκαν  σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 9ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, με τη συνεργασία των αντιδημαρχιών Περιβάλλοντος και Παιδείας.
Στον φετινό μαραθώνιο, συμμετείχαν 2.866 μαθητές από 17 σχολεία του Δήμου, οι οποίο συγκέντρωσαν πάνω από 152.000 πόντους ανακύκλωσης.
Παράλληλα, ο Δήμος Βριλησσίων διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: ’Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας’’, όπου μαθητές από ένα γυμνάσιο του Δήμου και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ανέδειξαν τα οφέλη της ‘’Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’ δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο). Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης.
Τα πρώτα σχολεία έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ