Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Ειδική διαλογή αποβλήτων κουζίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος Waste2Bio ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική διαλογή αποβλήτων κουζίνας (απορριμμάτων τροφών) από 20 επιλεγμένες οικίες του Δήμου. Η δράση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών.
Στη διάρκεια αυτή, τα απορρίμματα από τις επιλεγμένες οικίες θα οδηγούνται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου η επιστημονική ομάδα του προγράμματος θα πραγματοποιεί δοκιμαστικά τεστ στη χρήση αυτού του υλικού για παραγωγή βιοαιθανόλης με χρήση ειδικών ενζύμων.
Στις αρχές του 2014, η δράση θα επεκταθεί σε περισσότερες οικίες του Δήμου, με τη χρήση ειδικών οικιακών ξηραντήρων, ενώ θα αρχίσει να λειτουργεί η πρώτη μονάδα  παραγωγής βιοαιθανόλης από απόβλητα κουζίνας στην Ελλάδα. 
Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση, συλλέγοντας τα απορρίμματα τροφών σε ξεχωριστή σακούλα που θα παραλαμβάνει ο Δήμος από τις οικίες τους, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα στο τηλέφωνο 2106540211 (εσωτερικό 1).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ