Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Διαδημοτική ημερίδα για τα ζώα γειτονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκπροσώπησε στην διαδημοτική Ημερίδα για τα ζώα της γειτονιάς που διοργάνωσε προσφάτως ο Δήμος Κηφισιάς, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πασχάλης Γονατάς. Στην ημερίδα που συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοί όλων των όμορων δήμων, των οποίων στις αρμοδιότητες τους εμπίπτει η διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν και έκαναν σχετική εισήγηση η αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης  του Πολίτη & Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίας Παρασκευής Παπαδοπούλου Ελευθερία, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής, Δήμου Διονύσου Κανατσούλης Ιωάννης,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,  Μηχανοργάνωσης & Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ν. Ιωνίας Τσομπάνογλου Φώτης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Κοινότητας, Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τσελέντας Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Δήμου Χαλανδρίου Κόσσυβας Μιχάλης.

Εισηγήσεις παρουσίασαν επίσης ο κ. Βουρβίδης Δημήτριος, Κτηνίατρος, σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο Γουρδομιχάλης Γρηγόρης, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιά. (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π), επιστήμονες του τομέα της κτηνιατρικής, της ψυχολογίας και μέλη φιλοζωικών σωματείων.

Στην εισήγηση του ο κ. Γονατάς τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης, παρουσίασε την πολιτική που έχει ακολουθήσει ο δήμος Ηρακλείου Αττικής από το 2012 μέχρι σήμερα και κάλεσε συμμετέχοντες και μη αν αποφασίσουν να μεγαλώσουν την οικογένεια τους με ένα κατοικίδιο να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, να δείξουν με την ευκαιρία των επερχόμενων εορτών τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους.

Μέσα από την εποικοδομητική παρουσίαση πληροφοριών και τον παραγωγικό διάλογο οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για τακτικές που εφαρμόζονται σε άλλους δήμους, τα οφέλη της προώθησης της ζωοφιλίας αλλά και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ