Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Βράβευση του Δήμου Περιστερίου για την ανάπλαση του Άλσους

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Περιστερίου διακρίθηκε ανάμεσα σε πλήθος άλλων επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης. Στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό «Environmental awards 2014» ο Δήμος Περιστερίου διεκδίκησε και κέρδισε το βραβείο «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ» για το έργο ανάπλασης του Άλσους της πόλης και την βελτίωση του αστικού μικροκλίματος της περιοχής.
H Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, σε ειδική τελετή, παρέλαβε το περιβαλλοντικό βραβείο. Στον χαιρετισμό της, η κα. Τσιώτα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για τον Δήμο Περιστερίου είναι προτεραιότητα η κατασκευή περιβαλλοντικών έργων, μέσα από προγραμματισμό και διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα.  
Με το έργο της ανάπλασης του Άλσους επετεύχθη η βελτίωση του αστικού μικροκλίματος, αυξήθηκε το πράσινο, αναδιατάχθηκε το δίκτυο περιπάτου, κατασκευάστηκαν παιδότοποι και χώροι αναψυχής.
Η επιλογή κατάλληλης φύτευσης συνέβαλε και στον περιορισμό των ρύπων της ατμόσφαιρας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον οικολογικό σχεδιασμό του Άλσους και συμβάλουν στη μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας.
Ταυτόχρονα, υπήρξε ειδική μέριμνα για την πλήρη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.   

Μάλιστα, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 5 μέλος του ομίλου France Télévisions και στην εκπομπή Sale Temps Pour La Planete παρουσίασε αφιέρωμα στο νέο Άλσος επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το καταπράσινο Άλσος Περιστερίου κατάφερε να μειώσει την θερμοκρασία της περιοχής κατά 3-5 βαθμούς, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα υψηλών θερμοκρασιών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ