Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Οι νέοι επιχειρηματίες μαθαίνουν από τους παλιούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα  “ERASMUS Νέοι Επιχειρηματίες” απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα και των Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME) το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας  και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της ΕΕ, στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού πνεύματος και στην προαγωγή της δημιουργίας και ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση της εταιρείας τους, σε πολίτες που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν μια επιχείρηση, αλλά και σε κρατικές αρχές που διαμορφώνουν ή εφαρμόζουν σχετικές πολιτικές. Το πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP) και διασφαλίζει τη συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν υιοθετηθεί κάτω από το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα και καινοτομία (EIP), όπως το Enterprise Europe Network.

Στόχος της πρόσκλησης
Ο στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι να επεκτείνει και να ενισχύσει το  υπάρχον δίκτυο των ενδιάμεσων οργανισμών που δρουν ως τοπικά σημεία επαφής για τους νέους επιχειρηματίες, καθώς επίσης και για τους έμπειρους επιχειρηματίες στις συμμετέχουσες χώρες. Για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες θα επιλεχθούν Ενδιάμεσοι Οργανισμοί σε τοπικό επίπεδο , οι οποίοι θα υλοποιήσουν δράσεις προώθησης της κινητικότητας νέων επιχειρηματιών. Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν  μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.  Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του/ της και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές.

Προϋπολογισμός και προθεσμία
Ο προϋπολογισμός της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται συνολικά στα  4.12 εκατ. Ευρώ και το μέγιστο ποσό επιδότησης είναι 500.000 ευρώ. Η κοινοτική συνδρομή φθάνει το 90% των επιλέξιμων δαπανών. Αναμένεται ότι θα επιδοτηθούν 8 έως 10 προτάσεις.
Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν  μόνον ηλεκτρονικά μέχρι τις 17 Ιουλίου ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στον κάτωθι σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/easme/eye_e n.htm.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ