Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δωρεά επιδοτήσεις για έργα και επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς φέρνει στη χώρα «φθηνό χρήμα» η κυβέρνηση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Ανάκαμψης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Αθήνα κατέθεσε σήμερα αίτημα στην Κομισιόν, όχι μόνο για να λάβει την 2η πληρωμή δόσεων, ύψους 2 δισ. ευρώ. Αλλά επιπλέον υπέβαλε αίτημα για να λάβει ως τα τέλη του χρόνου εφέτος –αντί τα μέσα του 2023- και την 3η πληρωμή δόσεων δανείων ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Έτσι μέσα στην πρωτοφανή διεθνή ενεργειακή κρίση, και μάλιστα την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος και όλων των κρατών της Ευρώπης ανεβαίνουν κατακόρυφα στα ύψη, η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για να οπλίσει την χώρα με λεφτά και με μεταρρυθμίσεις.

Συνολικά μέσα στην διετία 2021-2022 θα έχουν εισρεύσει στη χώρα σχεδόν 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ως δωρεάν επιδοτήσεις ή πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο, για να δοθούν σε επιχειρήσεις, μεταρρυθμίσεις και υποδομές που έχει ανάγκη η χώρα!

Έχοντας εκπληρώσει έγκαιρα τα 25 προαπαιτούμενα, η Αθήνα υπέβαλε σήμερα το αίτημα για την 2η πληρωμή, ταχύτερα από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Ταυτόχρονα όμως έγινε και η πρώτη που υπέβαλε αίτηση και για την 3η πληρωμή, εκπληρώνοντας άλλα 3 ορόσημα, που «ξεκλειδώνουν» από τώρα αντί το 2023, επιπλέον δόση δανείων 1,6 δισ. ευρώ.

 

 

 

[Πηγή: protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ