Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ιστορική στιγμή για τη Νέα Φιλαδέλφεια: Απόψε τα φαντασμαγορικά εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ – Αποκλειστική δήλωση του Δημάρχου Γ. Βούρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο καινούργιο της σπίτι βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ με ένα νέο κεφάλαιο να ανοίγει τόσο στην ιστορία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, όσο και για την ίδια την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ιστορικές μορφές και επιτεύγματα που αποτελούν την κληρονομιά της Ένωσης “ζωντανεύουν” μέσα από κάθε σπιθαμή του γηπέδου, ενώ ποντιακοί σύλλογοι και εντυπωσιακά τελετουργικά μετά μουσικής έχουν ως στόχο να τιμήσουν όπως αρμόζει τον “προσφυγικό” χαρακτήρα του.

Αποκλειστικά στο Χ-τύπο ο Γ. Βούρος

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος μας μίλησε αποκλειστικά για τη νέα “σελίδα” που ανοίγει για την πόλη αναφέροντας τα εξής: “Αυτές οι μέρες για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι αν μη τι άλλω ιστορικές, καθώς η ομάδα της προσφυγιάς, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, η ΑΕΚ, η ομάδα που για δεκαετίες έγραφε χρυσές σελίδες στο βιβλίο της αθλητικής ιστορίας της, σε αυτή την πόλη, επιστρέφει επιτέλους στο σπίτι της. Το σπίτι που πρωτο – έχτισαν πέτρα πέτρα, με τα χέρια τους οι πρόσφυγες το 1930. Το σπίτι που κατεδαφίστηκε το 2003 εν όψει Ολυμπιακών αγώνων για όσους θυμούνται, και μετά από 19 χρόνια κοσμεί και πάλι την πόλη μας. Θα ήταν μέγιστη παράλειψη να μην δώσουμε όλοι μας συγχαρητήρια στον μεγαλομέτοχο της ομάδας τον Δημήτρη Μελισσανίδη που έκανε πράξη το όνειρο των απανταχού Ενωσιτών, καθώς φίλοι και “αντίπαλοι” σήμερα δεν μπορούν να μην παραδεχθούν πως χωρίς αυτόν στο τιμόνι, το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Έπειτα σε όλους όσοι έβαλαν το μικρό ή μεγαλύτερο λιθαράκι τους ώστε παρά τις δυσκολίες και τις «τρικλοποδιές» να γίνει πράξη στον συγκεκριμένο περιορισμένο κακά τα ψέματα χώρο, αυτό γήπεδο, αυτό το “Κέντρο Μνήμης Αθλητισμού και Πολιτισμού”. Επιστρέφουμε λοιπόν στο σπίτι μας, σεβόμαστε και διαφυλάσσουμε όλους τους χώρους εντός αλλά και γύρω από το γήπεδο σαν το σπίτι μας!”

Το πρώτο ματς

Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA– που είναι και η επίσημη ονομασία του γηπέδου, ξεπερνά τα 32.000 άτομα σε χωρητικότητα (θέσεις καθήμενων και σουίτες), και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καταστήματα, εστιατόριο και μουσεία.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στον πρώτο αγώνα που θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο και που σύμφωνα με το πρόγραμμα της Super League θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στην αναμέτρηση της κιτρινόμαυρης με τον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ