Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ομηρία σε νοσοκομείο του Ισημερινού – Στα χέρια των Αρχών 7 ένοπλοι άνδρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Επτά ένοπλοι συνελήφθησαν αφού εισέβαλαν σε νοσοκομείο του Ισημερινού και πήραν ομήρους τέσσερις ανθρώπους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο, καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι αντιμέτωπη με έξαρση της βίας των συμμοριών που επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών.

Οι επτά εισέβαλαν στο νοσοκομείο χθες περί τις 20:00 (τοπική ώρα· στις 03:00 ώρα Ελλάδας), με σκοπό «να δολοφονήσουν αυτόν που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Κάρα Σουσία» -κακοποιό που, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, νοσηλευόταν εκεί-, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο και στην παραθαλάσσια πόλη Τσόνε (νοτιοδυτικά), στην οποία βρίσκεται, τέθηκε «υπό έλεγχο».

Επιχείρηση της αστυνομίας «επέτρεψε να συλληφθούν οι επτά κακοποιοί, να απελευθερωθούν τέσσερις όμηροι και να σωθούν ζωές» στο νοσοκομείο Ναπολεόν Ντάβιλα, ανέφερε ο πρόεδρος Λάσο μέσω Twitter.

Οι επτά ένοπλοι ήταν εφοδιασμένοι με τουφέκια και αυτόματα με τα οποία άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο στρατηγός Έντουιν Νογκέρα.

Η χώρα βλέπει τη βία των συμμοριών να κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο Ισημερινός κατατάχθηκε στην τρίτη θέση ως προς την κατάσχεση των μεγαλύτερων ποσοτήτων κοκαΐνης το 2020, με 92,5 από τους 1.424 τόνους που κατασχέθηκαν σε όλο τον κόσμο, πίσω από την Κολομβία, στην οποία αντιστοιχεί το 41% των κατασχέσεων, και τις ΗΠΑ, με το 11%.

 

 

[Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ