Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Ερωτήματα γύρω από τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών – Νέες αποκαλύψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερωτήματα γύρω από τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών στην Κιβωτού του Κόσμου έχει προκαλέσει η υπόθεση της δομής με νέες αποκαλύψεις να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το παράδοξο που προκύπτει είναι ότι από τις καταγγελίες, τις επίσημες τοποθετήσεις για 364 «αόρατα» παιδιά ενώ η «Κιβωτός του κόσμου», δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά, τονίζει η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αφήνει αιχμές για συμφέροντα.

«136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει «λάθος» δηλώσεις».

Έξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν «λάθος» από την Κιβωτό, λέει η αρμόδια υφυπουργός.

«Είναι προφανές πλέον , υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές» προσθέτει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Νέα αποκαλυπτική καταγγελία

Την ίδια ώρα τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συνεχίζουν να εξετάζουν εξονυχιστικά τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου. Εχουν συλλέξει όλα τα τιμολόγια και κάθε διαθέσιμο οικονομικό στοιχείο όπου υπάρχει και τα εξετάζουν «ευρώ προς ευρώ», καθώς τα έσοδα τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τα 27,5 εκατ. ευρώ. Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν που έχουν διατεθεί αυτά τα χρήματα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, για σχεδόν 15 άτομα. Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, τα μέλη τα οποία βρίσκονταν στο διοικητικό συμβούλιο και πλέον έχουν αντικατασταθεί από προσωρινή διοίκηση και οι υπεύθυνοι των δομών.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται και μία καταγγελία που φέρεται να έχει γίνει από παιδαγωγό της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η καταγγελία επισημαίνει τον άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής σε ένα από τα παιδιά που φέρεται να συμμετείχε στην διάρρηξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022 στην ίδια δομή και είχε ως λεία περίπου 30.000 ευρώ. Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τρεις φιλοξενούμενους της δομής, 16, 17 και 18 ετών.

 

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ