Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δημοτική Συγκοινωνία Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η “Ειρήνη” αποκτά τη… γραμμή της

Θέμα ημερών είναι η δημιουργία τρίτης γραμμής στη Δημοτική Συγκοινωνία Νέας Ιωνίας που θα συνδέει τη συνοικία της “Ειρήνης” με τα ιατρεία του ΙΚΑ στην οδό Αλέκου Παναγούλη. Σχετικά με τη νέα γραμμή, όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Τάκης Κωστάκης, με τη βοήθεια συγκοινωνιολόγου έχει ήδη βγει η διαδρομή.

Συγκεκριμένα, η αφετηρία θα είναι στην οδό Λυκούργου και το λεωφορείο θα ακολουθεί τις οδούς Αμισσού – Σεβαστείας – Κρήτης -Ελ Αλαμείν – Σμύρνης – Ρίμινι – Ελευθερίου Βενιζέλου – Παναγούλη – ΙΚΑ και επιστροφή από τους ίδιους δρόμους με τη διαφορά πως από Ελ. Βενιζέλου θα στρίβει στη Λεωφόρο Ηρακλείου και θα σταματάει μετά στη Λυκούργου. Το σχέδιο έχει υποβληθεί προς την ΕΘΕΛ με τον Αντιδήμαρχο να σημειώνει πως έτσι δεν εξυπηρετούνται μόνο οι κάτοικοι της αποκομμένης συγκοινωνιακά γειτονιάς της “Ειρήνης”, αλλά και τα μέλη του ΚΑΠΗ στην οδό Ικαρίας καθώς και οι μαθητές του ΕΠΑΛ που μεταβαίνουν στο κτίριο που στεγάζει τα εργαστήρια (ΣΕΚ) στην Αλέκου Παναγούλη. 

• Περικοπές 
Πάντως, η λειτουργία της τρίτης γραμμής αλλά και κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει με τους οδηγούς της υπηρεσίας φέρνουν αναγκαστικές αλλαγές στη λειτουργία της υπηρεσίας που αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο. Ειδικότερα, ήδη σταμάτησαν τα δρομολόγια της υπηρεσίας το Σάββατο και στις δύο γραμμές. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει οδηγός εκτός υπηρεσίας λόγω ατυχήματος, ενώ άλλοι δύο οδηγοί δουλεύουν με μειωμένο ωράριο (λόγω πατρότητας). Επίσης, με τη λειτουργία της νέας γραμμής η οποία θα λειτουργεί για πέντε ημέρες μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στις δύο υπάρχουσες οι οποίες θα λειτουργούν τρεις ημέρες (Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή) κανονικά και Δευτέρα-τετάρτη μόνο πρωί. Και βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως λόγω της γνωστής κυβερνητικής εντολής δεν μπορεί να λυθεί εύκολα το πρόβλημα πρόληψης νέων οδηγών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ