Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο στη Νέα Ερυθραία

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή

Ο νέος Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει την παράδοση των «Αλλοτινών Πατρίδων» πιστός σε αρχές και αξίες που δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την ιστορία μας και θυμίζουν στις νέες γενιές, τις ρίζες των αλησμόνητων πατρίδων των Ελλήνων.  Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν, διώχτηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν, γιατί οι απόγονοί τους διαφύλαξαν, ανέδειξαν και διέδωσαν το Μικρασιατικό Πολιτισμό, που αποτελεί μεγάλη κληρονομιά για όλους τους Έλληνες.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Νίκου Χιωτάκη, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου, το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Κηφισιάς, η Ένωση Μικρασιατών, όπως και τα υπόλοιπα Μικρασιατικά Σωματεία, οι αθλητικοί, εξωραϊστικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της Νέας Ερυθραίας, καθώς και οι δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο της πλατείας Μικρασιατών.
Στην ομιλία του ο κ. Χιωτάκης επισήμανε ότι οι «Αλλοτινές Πατρίδες» δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νέου Δήμου, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να επαναφέρουν στη μνήμη μας το μεγαλείο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, το μέγεθος της καταστροφής του 1922, τη βάναυση προσβολή στα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι έχει σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό των πατρίδων στα Μικρασιατικά παράλια.
«Είναι τιμή για την πόλη μας που ζουν εδώ Μικρασιάτες, γιατί η Μικρά Ασία και ιδιαίτερα η Σμύρνη ήταν κοιτίδα πολιτισμού της Ελλάδος. Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στο να διατηρούμε σήμερα, σε μια εποχή με τις αξίες υπό κρίση, τις μνήμες μας, τον πολιτισμό μας και να διαφυλάττουμε την ιστορία μας. Αξίες που μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ