Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκδήλωση από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο και το Δήμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Βραβεύτηκαν

υποδειγματικές

μητέρες του

Αμαρουσίου 

Μία βραδιά λόγου και μουσικής, αφιερωμένη στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας, πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και με την πλήρη στήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, τίμησε υποδειγματικές μητέρες της πόλης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του πολυχώρου Maroussi Plaza περιελάμβανε ομιλία της φιλόλογου, διευθύντριας του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου Μαριάννας Μήλλας, για το ρόλο της μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία, και ομιλία της φιλόλογου, καθηγήτριας του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, για το πολύπλευρο και πολυδιάστατο ρόλο της μάνας διαχρονικά.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στην πρώτη εκδήλωση που φιλοξενούσε η αίθουσα του αμφιθεάτρου του πολυχώρου, εγκαινιάζοντας άτυπα τη χρήση της από Δήμου Αμαρουσίου. «Είμαστε ευτυχείς που ως Δημοτική Αρχή εξασφαλίσαμε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου μας με την εταιρία Deloitte αυτή την αίθουσα στολίδι για να φιλοξενούμε εκδηλώσεις όπως και τη σημερινή. Φιλοδοξούμε να την αξιοποιήσουμε πολυποίκιλα και να αποτελέσει το νέο πολιτιστικό χώρο της πόλης μας» ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Απευθυνόμενος στις μητέρες, τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «Είμαστε κοντά σε όλες τις μητέρες της πόλης μας με κάθε τρόπο και μέσο. Ως Δημοτική Αρχή συνειδητά επιλέγουμε να στηρίζουμε στην πράξη τις ανάγκες της ίδιας και της οικογένειας της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά της. Ειδικά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να στηρίξουμε το ρόλο της, να της συμπαρασταθούμε, να της παρέχουμε τις διευκολύνσεις και υπηρεσίες εκείνες που θα τη βοηθήσουν στην ανατροφή των παιδιών της, θα της προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα για να είναι κοντά στα παιδιά της όπως τη χρειάζονται».
Στη συνέχεια, η φιλόλογος, κα  Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, κάνοντας μία αναδρομή στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας, όρισε τη μητέρα ως συνώνυμο της ζωής και αιώνιο σύμβολο της. Ξεκινώντας από το ρόλο της μητέρας στα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού και στο ρόλο της ως συνεκτικό κρίκο της οικογένειας, επεκτάθηκε στην κοινωνική και πολιτισμική συμβολή της μητέρας. Μίλησε για τις μητέρες ηρωίδες της σύγχρονης καθημερινότητας αλλά και τις σύγχρονες «Μήδειες» ως αρνητική μορφή μάνας.
«Ο ρόλος της μάνας είναι μία διαρκής πορεία προσφοράς και θυσίας… μέσα από τη συμπεριφορά της μητέρας αναπαράγονται οι αξίες, τα ήθη, η γλώσσα, τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του κάθε λαού… η μητέρα αντανακλά το πρότυπο της κοινωνίας και η ίδια η μάνα τροφοδοτεί την κοινωνία με νέα πρότυπα, αναμορφώνει το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι» τόνισε η κα Σταυράκη Πατούλη.
Τη συγκίνηση του ακροατηρίου προκάλεσε όταν στο σημείο της ομιλίας της έκανε αναφορά στη «μάνα της καρδιάς». «Η οικογένεια όπως και η γονεϊκότητα δεν αποτελούν καταστάσεις ή θεσμούς που ορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τη βιολογία ή το «αίμα». Καμία βιολογική λειτουργία δεν ασκείται ικανοποιητικά ως προς την ανάπτυξη του παιδιού αν δεν επενδυθεί με συναισθήματα. Ο βιολογικός ρόλος της μάνας αντισταθμίζεται από το συναισθηματικό ρόλο της «μάνας της καρδιάς». Η μητρότητα σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελεί μία τυχαία και απερίσκεπτη κατάσταση αλλά συνειδητή, έλλογη και ώριμη επιλογή. Μία επιλογή ζωής και καρδιάς» σημείωσε η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη.
Ακολούθησε η βράβευση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου της κας Γλυκερίας Μοστρού, της κας Γεωργίας Αντωνοπούλου, της κας Ευανθίας Κατσίπη Κατσούλη ως υποδειγματικών μητέρων της πόλης. Κατόπιν, με μία αυθόρμητη προσφώνηση, η κα Σταυράκη Πατούλη, κάλεσε την κα Κοκκινάκη, για να την βραβεύσει ως «μάνα της καρδιάς» δύο διδύμων και ενός αυτιστικού παιδιού. «Εδώ κοντά μας έχουμε άλλη μία μητέρα σύμβολο, μια ηρωίδα της σύγχρονης ζωής, που προσφέρει μαθήματα μεγαλείου ψυχής, αγάπης και ανθρωπιάς». Η κ. Κοκκινάκη, που εκτός από «μάνα της καρδιάς» είναι πρόεδρος του συλλόγου «Αναγέννηση» για άτομα που πάσχουν από αυτισμό.
Το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Διευθύντριας Φωτεινής Κοσκόρου, με τους καλλιτέχνες δασκάλους του Ωδείου, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ μαθήτριες του 1ου λυκείου απήγγειλαν αποσπάσματα για τη μητέρα από την ελληνική κλασική ποίηση και λογοτεχνία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ