Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Χ-τύπος θυμάται τον Περικλή Περδικάρη: Οι ξεχωριστές “πινελιές” που στολίζουν το Ηράκλειο Αττικής [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος καλλιτέχνης Περικλής Περδικάρης, ο οποίος ουκ ολίγες φορές χάρισε χρώμα στο Ηράκλειο Αττικής με τις πινελιές του, οι οποίες πάντα ήταν φιλικές προς το περιβάλλον.

O Χ-τύπος θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που αγάπησε την πόλη του και το έδειξε εμπράκτως έχει φτιάξει ένα αφιέρωμα με εικόνες από τις παρεμβάσεις του αξέχαστου καλλιτέχνη που είχαν πάντα ως στόχο τη χαρά των παιδιών, των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

…Στη δράση εθελοντισμού στο Ηράκλειο Αττικής

Τον Δεκέμβρη του 2021 πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και στην Ανακύκλωση στην Κεντρική Πλατεία (ΗΣΑΠ).

Ο Περικλής ως ένθερμος υποστηρικτής της επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών, ήταν εκεί με κατασκευές και διακοσμητικά αντικείμενα.

 

…Μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στα παιδιά

Με το σύνθημα “άλλαξε τη ζωή σου, βάλε χρώμα στην πόλη σου”, ο αγαπημένος καλλιτέχνης προχώρησε σε μια ακόμη εθελοντική πρωτοβουλία που έχει σκοπό να δώσει την αίσθηση της χαράς και των χρωμάτων σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης. Από το Δημαρχείο και κατά μήκος του πεζοδρόμου, κάθε περαστικός έχει πλέον την ευκαιρία να αντικρίσει μια ποικιλία χρωμάτων σε κολωνάκια και παγκάκια, που δίνουν μια ευχάριστη νότα στη βόλτα του. ” Διέκρινα ότι τα παιδιά εδώ θέλουν να δουν χρώμα, κίνηση. Αντί δηλαδή να ήταν ένα παγωμένο παγκάκι και η γιαγιά ή ο γονιός κ.λπ. να κάθεται δίπλα με το κινητό, τώρα θα αναγκαστεί να ασχοληθεί με το παιδί.”, μας είχε πει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “μετά τη μιζέρια και τη δυστυχία που έφερε ο κορωνοϊός και ο εγκλεισμός, είναι επιτέλους καιρός να δούμε χρώμα.”

 

 

 

Πρωτομαγιάτικη δημιουργία

Εν αναμονή της πιο “ανοιξιάτικης” ημέρας, της Πρωτομαγιάς, πέρσι την κεντρική πλατεία της πόλης στόλισε μια ξεχωριστή δημιουργία γεμάτη χρώματα και λουλούδια, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά δια χειρός Περικλή Περδικάρη.

 

…Ένα πάρκο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Αττικής

Ένα πρωτότυπο πάρκο με σαφείς περιβαλλοντικούς, καλλιτεχνικούς και κυρίως εκπαιδευτικούς προσανατολισμούς, γεννήθηκε πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο Αττικής, με στόχο “να αποκτήσουν τα παιδιά μέσα σε ένα πάρκο, την αίσθηση του περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης, να δημιουργήσουμε δηλαδή παιδεία ανακύκλωσης”, όπως είχε πει τότε.

 

Αξίζει να θυμηθούμε τέλος πως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά τότε πως όλα τα κάνει με αγάπη για την πόλη του: «Γεννήθηκα εδώ και αγαπώ το Ηράκλειο. Είμαι καλλιτέχνης και είμαι ηρακλειώτης. Όλο αυτό είναι μια δουλειά με μεράκι.».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ