Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Έκρηξη” χρωμάτων στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής – Μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στα παιδιά [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

“Αγνώριστος” είναι πλέον ο πεζόδρομος επί της Μαρίνου Αντύπα στο Ηράκλειο Αττικής.

Με το σύνθημα “άλλαξε τη ζωή σου, βάλε χρώμα στην πόλη σου”, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Περικλής Περδικάρης προχώρησε σε μια ακόμη εθελοντική πρωτοβουλία που έχει σκοπό να δώσει την αίσθηση της χαράς και των χρωμάτων σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης.

 

Από το Δημαρχείο και κατά μήκος του πεζοδρόμου, κάθε περαστικός θα έχει την ευκαιρία να αντικρίσει μια ποικιλία χρωμάτων σε κολωνάκια και παγκάκια, που δίνουν μια ευχάριστη νότα στη βόλτα του.

 

Φυσικά, για μια ακόμη φορά ο κ. Περδικάρης δεν ξεχνά το φιλικό προς το περιβάλλον πνεύμα του κάνοντας “διπλή ανακύκλωση”, καθώς στο σημείο πρόκειται να δημιουργηθεί ένας χώρος με πουλοφωλιές, καθίσματα κ.λπ., με τη χρήση των υλικών που διασώθησαν από το Πάρκο Ανακύκλωσης που είχε κατασκευαστεί πριν λίγο καιρό, αλλά δυστυχώς καταστράφηκε από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την πόλη τον Οκτώβριο. ” Διέκρινα ότι τα παιδιά εδώ θέλουν να δουν χρώμα, κίνηση. Αντί δηλαδή να ήταν ένα παγωμένο παγκάκι και η γιαγιά ή ο γονιός κ.λπ. να κάθεται δίπλα με το κινητό, τώρα θα αναγκαστεί να ασχοληθεί με το παιδί.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Επιπλέον, τονίζει πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι ήσυχος και ενδείκνυται να γίνονται και διάφορα happenings για μικρούς και μεγάλους, όπως για παράδειγμα εκθέσεις σε συνεργασία με την γκαλερί του Γρηγοριάδη που βρίσκεται πλησίον του πεζοδρόμου.

 

Υπαίθρια βιβλιοθήκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρωτοβουλία του κ. Περδικάρη για δημιουργία βιβλιοθήκης στο σημείο. “Ο γονέας θα ανοίγει με το κλειδί και θα παίρνει βιβλία να διαβάσει με τα παιδιά, αλλά και ο ίδιος. Θα είναι 3 ξεχωριστές βιβλιοθήκες με παιδικά, νουβέλες και πολιτικά. Είναι μια πρωτοτυπία στην Ελλάδα αυτό”, επισημαίνει.

Κλείνοντας, ο ίδιος υπογραμμίζει πως όλα αυτά τα κάνει εθελοντικά, για να δείξει στη γειτονιά του, σαν ενεργός δημότης πλέον ότι μπορούν όλοι να συνεισφέρουμε για να βελτιώσουν την πόλη, παραμερίζοντας πολιτικές διαφωνίες οι οποίες παραπέμπουν στη μιζέρια, αλλά και ότι “μετά τη μιζέρια και τη δυστυχία που έφερε ο κορωνοϊός και ο εγκλεισμός, είναι επιτέλους καιρός να δούμε χρώμα.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ