Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με φυλάκιση απειλούνται όσοι δεν τηρήσουν την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με φυλάκιση έως και 2 έτη απειλούνται όσοι δεν συμμορφωθούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ματαιωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Με την ΚΥΑ που υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, αποφασίζουν την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας εξαιτίας της μετάδοσης του κοροναϊού.

Επίσης, καλούνται όλοι οι φορείς όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού”. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράγραφο 6 «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σε άτυπη ενημέρωση του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 εισηγήθηκε ομόφωνα την αναβολή των οργανώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα, σε συμφωνία και με την πρακτική άλλων χωρών. Το ίδιο ακριβώς συνέβη στην Βενετία και στη Νίκαια, όπως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Η Επιτροπή κατά την εισήγησή της, έθεσε δύο βασικές παραμέτρους: 

-Τον αυξημένο συγχρωτισμό σε μαζικές συγκεντρώσεις, με κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων

-Την προστασία του πληθυσμού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ