Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Καταθέτουν σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή οι τρεις εμπλεκόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή πρόκειται να βρεθούν σήμερα τόσο ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, όσο και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που ήταν στην απογευματινή βάρδια τη μοιραία νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι τρεις απολογούμενοι, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη σήμερα, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Στο ίδιο, βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και για σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου οι συνήγοροί τους να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ έχει ήδη τεθεί σε αργία, καθώς εξασφάλισε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, την επομένη της τραγωδίας των Τεμπών.

Όσον αφορά στους δύο απογευματινούς Σταθμάρχες της Λάρισας, εκείνοι ελέγχονται με τη σειρά τους, καθώς φέρονται να αποχώρησαν νωρίτερα από τα προβλεπόμενα από τις θέσεις εργασίας τους, παρότι θα έπρεπε να συνοδεύουν τον μοιραίο Σταθμάρχη ως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

 

Ποιους “καίει” ο 59χρονος σταθμάρχης

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο ήδη προφυλακισμένος 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί είχε πει πως από τις 22:25 ήταν μόνος. Για τις ώρες που αναχώρησαν οι απογευματινοί σταθμάρχες είχε μιλήσει στην κατάθεσή του και ο επιθεωρητής, λέγοντας ότι ο επικεφαλής απογευματινός σταθμάρχης είχε αποχωρήσει, όπως του είχε πει ο 59χρονος Β.Σ, όταν τον ρώτησε, στις 21:45 με 21:50.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ