Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αύξηση κατώτατου μισθού: Σήμερα οι ανακοινώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την πρώτη Απριλίου με το ποσό να φτάνει όπως όλα δείχνουν στα 780 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για να ανακοινώσουν την απόφασή τους, κάνοντας λόγο για επιστροφή χρημάτων στους πολίτες που λόγω της καλής εικόνας που παρουσιάζει η οικονομία, η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στη νέα αύξηση ενισχύοντας το εισόδημα χιλιάδων εργαζόμενων λόγω των επαναλαμβανόμενων κυμάτων ακρίβειας.

Η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα είχε ληφθεί και ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα, όμως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πήγαν χρονικά πίσω την ανακοίνωση του μέτρου ενίσχυσης των εργαζομένων, ενώ τώρα ανοίγει η συζήτηση στη σκιά της τραγωδίας. Τα χρήματα ωστόσο της αύξησης δεν είναι πολλά όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενώ για αύξηση του κόστους λειτουργίας κάνουν λόγο οι εργοδότες που ελπίζουν να ενισχυθούν με ευνοϊκά μέτρα οι επιχειρήσεις τους για να μπορέσουν όπως λένε να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του κατώτατου μισθού έστω και αν αυτή περιορίζεται σε λίγα ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο κατώτατος μισθός αναμένεται από τα 713 ευρώ που είναι σήμερα να φθάσει τα 760 με 780 ευρώ μεικτά. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να καλυφθούν οριακά μεν η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής και να καλυφθεί η αύξηση του πληθωρισμού που συρρίκνωσε το εισόδημα των νοικοκυριών το 2022 το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 9,6%.

Ο υπουργός Εργασίας, πριν λίγες μέρες, μιλώντας στο Mega είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η αύξηση του κατώτατου να φτάνει τα 800 ευρώ: «Όχι δεν θα έχει το 8 μπροστά. Τα 800 ευρώ θα ήταν μια αύξηση περίπου 12%.

Όλα αυτά πρέπει να τα σταθμίσει κανείς αν θέλει να είναι σοβαρός», είχε πει προϊδεάζοντας για το ύψος της αύξησης.

 

 

[Πηγή: eea.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ