Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (10/6) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 300 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

 

  • Με «φορτωμένα» στα tablet την ηλεκτρονική εφαρμογή «ΕΛΕΓΧΟΣLive» τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ ελέγχουν σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Μέσω της νέας εφαρμογής οι ελεγκτές της εφορίας έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν έναν έλεγχο επί τόπου, εκδίδοντας και το ηλεκτρονικό σημείωμα με φόρους και πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις. Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν στην οθόνη των φορητών τους υπολογιστών το οικονομικό προφίλ των ελεγχόμενων, θα βλέπουν on line τις διαβιβάσεις αποδείξεων, θα διασταυρώνουν στοιχεία και στο τέλος της διαδικασίας θα ορίζουν την «καμπάνα» εκδίδοντας το σημείωμα διαπιστώσεων ελέγχου.

 

  • Σε 781 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ε.Μ.Ν.Ε.) μετά και την τελευταία απόφαση για την εγγραφή επιπλέον 32 επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τις 32 επιχειρήσεις που εγγράφηκαν, οι 26 ελέγχθηκαν και για τους δύο δείκτες που ζητά το μητρώο, δηλαδή και ως προς την καινοτομία και και ως προς την προοπτική ταχείας κλιμάκωσης του μεγέθους των πωλήσεών τους στην παγκόσμια αγορά, ενώ οι 6 εντάχθηκαν με τη διαδικασία fast track. Σημειώνεται ότι απορρίφθηκαν 28 αιτήσεις ένταξης διότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια, ωστόσο διατηρούν το δικαίωμα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση σε επόμενο κύκλο ηλεκτρονικής υποβολής.

 

  • Νέο ρεκόρ στον Τουρισμό προβλέπει ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) για τη φετινή σεζόν. «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας, τόσο από πλευράς προ-κρατήσεων όσο και από πλευράς αεροπορικών θέσεων για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, εκτός απρόσμενου αρνητικού απροόπτου, οι 31 εκατομμύρια αφίξεις και τα 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα του 2019 θα ξεπεραστούν φέτος», δήλωσε στην παρθενική του ομιλία ο νέος πρόεδρος, Γιάννης Παράσχης, ενισχύοντας έτσι την πεποίθηση πολλών επαγγελματιών του κλάδου ότι ο στόχος των 20 δισ. ευρώ μόνο φιλόδοξος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ