Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (17/9) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

 

  • Aύξηση 7% παρουσίασε o Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του περυσινού Ιουλίου, έναντι αύξησης 8,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Μάλιστα, ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ειδών ένδυσης σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Ιούλιο 2022 σε σχέση με τον Ιούνιο 2022.

 

  • Τη νέα εφαρμογή σάρωσης αποδείξεων «appodixi» παρουσίασε ο Γιώργιος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ. Ο καταναλωτής αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, θα σκανάρει το barcode της απόδειξης που παραλαμβάνει. Η εφαρμογή θα επεξεργάζεται τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν τα ποσά που αναγράφονται στην απόδειξη συμφωνούν με αυτά που έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ μέσω myDATA, όπως και εάν η ταμειακή είναι δηλωμένη στην Αρχή. Αν η απόδειξη φαίνεται οτι δεν διασταυρώνεται ο καταναλωτής μπορεί να κάνει αναφορά επώνυμα ή ανώνυμα ενώ αμέσως ενημερώνονται οι ελεγκτικές αρχές που θα διαπιστώνει την παράβαση και θα επιβάλει πρόστιμο.

 

  • Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ήταν σημαντικά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όμως δεν ακούσαμε κανένα μέτρο στήριξης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Αναφερόμενος στις πρόσφατες έρευνες του Ε.Ε.Α και της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε, ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν συσσώρευση χρεών, τονίζοντας ότι το 30% των επιχειρηματιών αδυνατεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ενώ παράλληλα το 60% δηλώνει αβεβαιότητα για το μέλλον.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ