Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αύξηση στις πληρωμές τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύξηση στις πληρωμές τους θα έχουν ευκαιρία να δουν πάνω από 133.000 συνταξιούχοι.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα έως τις 29 Οκτωβρίου μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν οι μηνιαίες αυξήσεις σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους, που έλαβαν τα αναδρομικά τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα με εμβόλιμη πληρωμή έως το τέλος του μηνός θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε 29.000 νέους συνταξιούχους που χαρακτηρίζονται ως δύσκολες περιπτώσεις.

Από σήμερα μάλιστα ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων για το μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Τράπεζες και ΟΤΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις:

– Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

– Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

– Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ

– Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου σε Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ

Επίσης, την Παρασκευή πληρώνονται και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (αναπηρικά και διατροφής, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα στέγασης, επίδομα γέννησης κ.ά.).

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

 

Σύνταξη πριν τα 62 και 67 και τη νέα χρονιά

Όπως αναφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ του Χ-τύπου, από την 1η Ιανουαρίου του 2022, αλλάζουν τα συνταξιοδοτικά όρια, κάτι που σημαίνει περισσότερα χρόνια δουλειάς, για να βγει κανείς στη σύνταξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ εξάμηνο του έτους, υποβλήθηκαν 83.905 αιτήματα συνταξιοδότησης. Αυτόματα αυτό συνεπάγεται αφόρητη πίεση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Σε δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με θέματα κοινωνικής ασφάλισης επικρατεί συνωστισμός. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι το κύμα φυγής αφορά περίπου 200.000 ασφαλισμένους.

Η εξέλιξη αυτή έχει σχέση με το γεγονός ότι από την επόμενη χρονιά η συντριπτική πλειονότητα θα βγαίνει στη σύνταξη είτε στα 67 χωρίς όριο ηλικίας, είτε στα 62, αλλά με 40 χρόνια εργασίας.

[Πηγή: protothema.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ