Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Στη Γαύδο ο Μητσοτάκης για τα Θεοφάνια – Μηνύματα υψηλού συμβολισμού από τον πρωθυπουργό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σήμερα στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Γαύδο – Μια επίσκεψη του πρωθυπουργού που θεωρείται ως υψηλού συμβολισμού

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των Θεοφανίων στη Γαύδο

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί από το 1996, όταν τελευταία φορά είχε βρεθεί εκεί ως πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επίσκεψή του στη Γαύδο, διαμηνύει τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στην Άγκυρα ότι η Αθήνα δεν θα αφήσει ανυπεράσπιστο ούτε σπιθαμή εθνικού εδάφους την ώρα που η Τουρκία επιδίδεται σε ένα αδιανόητο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων, κινήσεων και απειλών.

Απέναντι στο ανθελληνικό ντελίριο της τουρκικής ηγεσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να διαμηνύσει την ανυποχώρητη στάση της Ελλάδας σε ότι αφορά στην προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Παράλληλα, η παρουσία του πρωθυπουργού στη Γαύδο ερμηνεύεται κι ως ένα μήνυμα ισχύος και αποτροπής, σχεδόν 24 ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με την παρενόχληση σκάφους του ελληνικού Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η Γαύδος βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και φυσικά αποτελεί ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό σύνορο. Η Αθήνα, δια στόματος πρωθυπουργού, έχει πει πως όταν κρίνει ότι πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια ανοιχτά της Κρήτης, θα το πράξει. Οι Τούρκοι, μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ απειλών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων, ενώ θα επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο που λειτουργεί στο νησί τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ