Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ποια είναι τα έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία για τον κορωνοϊό [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα για την λειτουργία των φαρμακείων, τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά οι πολίτες που τα επισκέπτονται.

Στα φαρμακεία έχουν ληφθεί πλεόν έκτακτα μέτρα πρόλυψης, τα οποία οι πολίτες καλούνται να εφαρμόσουν κατα γράμμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να μην θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους αλλά και τους συμπολίτες τους.

Στην Αττική σειρά μέτρων αποφάσισε ομόφωνα χθες το βράδυ από το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.). Τα μέτρα ισχύουν αμέσως και είναι τα εξής:

    1. Δεν θα μπαίνουν ταυτοχρόνως περισσότερα από δύο άτομα μέσα στα φαρμακεία. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου των καταστημάτων.
    2. Οι πολίτες πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου. Πρέπει επίσης να μένουν σε απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. με αυτοκόλλητη ταινία) μία διαχωριστική γραμμή, σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο.
    3. Οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν γάντια και μάσκα, καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.
    4. Στα φαρμακεία πρέπει να αναρτηθεί ειδικό ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες, το οποίο θα τους ενημερώνει για τα νέα μέτρα. Το σημείωμα έχει αναρτήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ στην ιστοσελίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η ζήτηση στις μάσκες έχει αυξηθεί κάτα 700%!

Στα φαρμακεία στη Λάρισα έβαλαν πλέξιγκλας

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το onlarissa.gr από το εσωτερικό φαρμακείου που έχει τοποθετήσει πλέξιγκλας, σαν αυτό που υπάρχει στα γκισέ των τραπεζών. Ήδη ορισμένα φαρμακεία στο κέντρο της πόλης έχουν εφαρμόσει ήδη το συγκεκριμένο μέτρο ακολουθώντας τις συστάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κάποιες από αυτές είναι:

  • Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών )
  • Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης
  • Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου.
  • Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους
  • Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα,πάγκοι, λοιποί χώροι )
  • Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ