Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο – Σήμερα οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διπλωμάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται για 5η μέρα η πολιορκία στο Κίεβο της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου που “πάγωσε” τον πλανήτη.

Μετά από μία ακόμα εφιαλτική νύχτα στο Κίεβο και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, με τις δυνάμεις της δοκιμαζόμενης χώρας να αντέχουν μέχρι τώρα απρόσμενα στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, διαψεύδοντας τις ελπίδες του Βλαντιμίρ Πούτιν για έναν «πόλεμο αστραπή» και μία «κατάκτηση με περίπατο», το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται στις συνομιλίες που θα έχουν σήμερα το πρωί αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με την ελπίδα ότι είναι δυνατή μία κατάπαυση πυρός.

Ωστόσο, από τις πρώτες πρωινές ώρες ακούγονται εκ νέου εκρήξεις σε Κίεβο και Χάρκοβο, ξημερώνοντας η πέμπτη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης» κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής στη χώρα και ενόψει των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας στη Λευκορωσία αργότερα μέσα στην ημέρα. «Οι Ρώσοι κατακτητές επιβράδυναν τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν να σημειώσουν νίκες σε κάποιες περιοχές», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

 

Γιατί ο Ζελένσκι δεν ήθελε τη Γόμελ για τις διαπραγματεύσεις

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Κυριακή πως είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με την Ουκρανία, προτείνοντας ως χώρο συνάντησης την πόλη Γόμελ στη Λευκορωσία, απ΄όπου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική χώρα, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε “τον ηρωισμό” των δυνάμεών του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας, επειδή η χώρα αυτή λειτουργεί ως βάση οπισθοφυλακής στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι “οποιαδήποτε άλλη πόλη” θα ήταν κατάλληλη.

“Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού. Προτείναμε όλες αυτές τις πόλεις. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας βόλευε”, είπε σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο. Μάλιστα αφού αποφασίστηκε το “ραντεβού” ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του. «Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ακόμη και μικρή ευκαιρία».

Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές θα συναντηθούν σε απροσδιόριστη τοποθεσία στα σύνορα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί η ακριβής ώρα για τη συνάντηση.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ