Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

“Μήδεια”: Στα λευκά η Αττική – Αναλυτικά η πορεία της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε για τα καλά η επέλαση της κακοκαιρίας “Μήδεια” με τον χιονιά να φτάνει στην Αττική και πλέον να κατευθύνεται προς την Πελοπόννησο.

Ήδη από το Σάββατο το βόρειο τμήμα της χώρας δέχθηκε το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, και από χθες το βράδυ το δεύτερο “χτύπησε” μεταξύ άλλων περιοχών τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το in.gr,  λόγω της έντονης χιονόπτωσης έχει κλείσει η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά, μέχρι τη Λαμία. Παράλληλα, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

Όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής οι μετεωρολογικές προβλέψεις το φαινόμενο θα ενταθεί από σήμερα το βράδυ και έτσι αύριο Τρίτη οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι ισχυρότερες.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δείχνει το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο Αττικής οι θερμοκρασίες στην Αττική δεν αναμένονται να ξεπεράσουν τους 5 βαθμούς σε καμία περιοχή.

 

Η κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα

 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τις πληροφορίες του in.gr, σήμερα στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ την πορεία της “Μήδειας” σε όλη τη χώρα.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ