Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: “Χρειάζεται μια πολιτική ειλικρίνειας προς τον πολίτη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως την ολοκλήρωση μιας ηθικής δικαίωσης χαρακτηρίζει την επιστροφή του ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στη συνέντευξη μας παραχώρησε και ξεκαθαρίζει πως ο λόγος που είναι υποψήφιος είναι άλλος.
Ο έμπειρος πολιτικός αναφέρεται στα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής που είναι υποψήφιος και απαντάει στο που θα πρέπει να ρίξει το βάρος η νέα κυβέρνηση και στο ποια ήταν τα μεγαλύτερα λάθη της απερχόμενης κυβέρνησης.

Κύριε Ρουσόπουλε, θα ήθελα να ξεκινήσουμε με ένα διπλό ερώτημα. Κατά πόσο η επιστροφή σας ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, αποτελεί και μία ηθική δικαίωση για εσάς και επίσης ποιοι ήταν οι λόγοι να είστε υποψήφιος;
Είναι σίγουρα η ολοκλήρωση μιας ηθικής δικαίωσης. Βλέπετε, οι συκοφαντίες και οι άδικες κατηγορίες φτιάχνουν πρωτοσέλιδα και κεντρικά θέματα, πόσο μάλιστα όταν αυτό γίνεται ενορχηστρωμένα, ενώ η αποκατάσταση της αλήθειας συνήθως περιορίζεται σε μονόστηλα. Ακόμη και σήμερα, στοιχηματίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως έχω δικαιωθεί για τις συκοφαντίες αυτές, και μάλιστα επανειλημμένα και με την ψήφο βουλευτών των πολιτικών δυνάμεων εκείνων που είχαν ποντάρει σ’ αυτή την ιστορία.
Όμως, μολονότι είναι σημαντικό κυρίως για την οικογένεια μου και τα παιδιά μου το να διώξω οριστικά κάθε σκιά λάσπης, ο λόγος που είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές είναι άλλος. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάταξη της χώρας μετά από πέντε χρόνια ανεύθυνης και αναποτελεσματικής διακυβέρνησης, όλοι όσοι συμμεριζόμαστε την επιτακτικότητα της συγκυρίας οφείλουμε να συστρατευθούμε και να ενώσουμε δυνάμεις. Δίνω λοιπόν το παρών, καταπώς η συνείδησή μου επιβάλλει.

Με βάση τις επαφές σας με τους πολίτες των δήμων της Βόρειας Αθήνας αλλά και από τις δικές σας εκτιμήσεις, ποια θα λέγατε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή;
Πρώτα απ’ όλα η ανεργία και η υποαπασχόληση. Προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται η μείωση του βάρους της φορολογίας και των εισφορών, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δράσης, η δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Χρειάζεται λοιπόν μια ριζικά διαφορετική πολιτική, στην οποία η μικρομεσαία επιχείρηση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο ιδιωτικός τομέας, οι πυλώνες της τοπικής οικονομίας της Βόρειας Αθήνας πρέπει να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο. Το συντριπτικά μάλιστα μεγαλύτερο μέρος των πληγών της κρίσης θα επουλωθεί αν η οικονομία μας ξαναρχίσει να παράγει πραγματικές δουλειές. Όπως επίσης, μεγαλύτερη ανάπτυξη σημαίνει περισσότερες δυνατότητες στοχευμένης και αποτελεσματικής αρωγής στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
Δεύτερον, η ασφάλεια και η αποκατάσταση της νομιμότητας. Οι νόμοι πρέπει να ξαναρχίσουν να τηρούνται στις πόλεις και τις γειτονιές μας. Καμία ανοχή λοιπόν στην παραβατικότητα, όποιον μανδύα κι αν αυτή φορά.
Τρίτον, τα προβλήματα στα σχολεία, τις δομές υγείας, τα σημεία επαφής πολίτη και κράτους. Κι εδώ, η σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη: η κρατική μηχανή δεν υπάρχει για να αναπαράγεται, αλλά για να υπηρετεί τον πολίτη με ποιότητα και αξιοπρέπεια.
Και στους τρεις αυτούς πυλώνες λοιπόν μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά.

Σε κεντρικό επίπεδο, αν είναι η Νέα Δημοκρατία η επόμενη κυβέρνηση, που θα πρέπει να ρίξει το βάρος της;
Στην ουσιαστική μείωση του βάρους της φορολογίας και των εισφορών που επωμίζονται σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στη δημιουργία πολλών, πραγματικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας ώστε να αναστραφεί το θλιβερό κύμα εξόδου των νέων ανθρώπων από την πατρίδα μας, στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της νομιμότητας παντού, στην στήριξη της οικογένειας, της μεσαίας τάξης και όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, στην ποιοτική αναβάθμιση παιδείας και υγείας, στη δημιουργία ενός κράτους λειτουργικού και αποτελεσματικού που θα στέκει δίπλα στον πολίτη και δεν θα τον καταδυναστεύει.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, ακόμη βαθύτερο: Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς που είναι η προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φωνών των άκρων και του λαϊκισμού που γιγαντώθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται μια πολιτική ειλικρίνειας προς τον πολίτη, σοβαρότητας στη διαχείριση της κοινής υπόθεσης, και ιδίως των εθνικών μας ζητημάτων και παραγωγής θετικών αποτελεσμάτων με χειροπιαστό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και των νοικοκυριών.

Ποια πιστεύετε – συνοπτικά – ότι ήταν τα μεγαλύτερα λάθη της απερχόμενης κυβέρνησης;
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα στους Έλληνες τόσο προεκλογικά, όσο και καθ’ όλο το διάστημα που διαχειρίστηκε την εξουσία. Επέδειξε επιπολαιότητα όχι μόνο στα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα στην παιδεία όπου αντιμετώπισε τα παιδιά ως πειραματόζωα παρωχημένων ιδεοληψιών, αλλά και στα εθνικά θέματα τα οποία υπέταξε σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, επιδιώκοντας μάλιστα απολύτως συνειδητά τον διχασμό των Ελλήνων. Υποσχέθηκε μια νέα προοπτική, και αντί να ανακουφίσει τα βάρη της κρίσης, φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών νέα μνημόνια. Υπήρξε μια κυβέρνηση ιδεοληπτική, αλαζονική, αναποτελεσματική. Κι αυτό και η πολιτική της καταδίκη θα είναι ηχηρή και αδιαμφισβήτητη.

Υπάρχουν θεωρείτε τομείς, στους οποίους ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητές σας και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις. Προνομία του πρωθυπουργού είναι η ανάθεση χαρτοφυλακίων και έργου σε υπουργούς και βουλευτές. Στόχος μου είναι η εκλογή μου στην τιμητική θέση του ενός εκ των τριακοσίων της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.

Αν σας ζητάγαμε να ορίσετε το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ποιο θα λέγατε ότι είναι αυτό;
Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνειας των Ελλήνων. Η αποκατάσταση της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της αποτελεσματικότητας στην πολιτική. Η επούλωση των πληγών της κρίσης και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Να εγκαταλείψουμε οριστικά νοοτροπίες και πρακτικές που μας κρατούν πίσω και χαμηλά. Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα, εκεί όπου της αξίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ