Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ζωής Ράπτη: Πόλεμος εναντίον της εγκληματικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο «δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική κοινωνία που τόσο ταλαιπώρησε την παρελθούσα τετραετία είναι η αποφυλάκιση ενός μεγάλου αριθμού κακοποιών, οι οποίοι βρίσκονταν στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Τώρα, λόγω της έναρξης της ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από την 1η Ιουλίου 2019, υπολογίζεται πως θα αποφυλακιστούν περί τους 300 κακοποιούς που επιδίδονταν σε κλοπές και διαρρήξεις – κι αυτός ο αριθμός μόνο για το νομό Αττικής!

Η ΕΛΑΣ είναι θορυβημένη από αυτό το γεγονός μιας και αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη έξαρση στις… καταδρομικές επιχειρήσεις των κακοποιών εναντίον των νομοταγών πολιτών. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα, για να φυλακιστεί κάποιος κλέφτης και να διωχθεί για κακούργημα θα πρέπει η ΕΛΑΣ να αποδείξει ότι η συνολική αξία των αντικειμένων της κλοπής υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ. Αλλιώς θα διώκεται για πλημμέλημα και την επομένη της σύλληψής του θα κυκλοφορεί ελεύθερος για να συνεχίσει την λεηλασία των ελληνικών νοικοκυριών.

Σχετικό με το θέμα ψήφισμα εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος όπου μεταξύ άλλων προειδοποιεί «για τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και δημιουργίας αισθήματος ατιμωρησίας».

Σε αυτό το όργιο θεσμοθετημένης εγκληματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία απαντά με το πρόγραμμά της. Ακολουθούν μερικές από τις βασικές δεσμεύσεις μας:

  • Καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, που έχει κάνει την πόρτα των φυλακών περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου.
  • Επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), για να σταματήσουν οι συνεχείς δολοφονίες και η δράση των κάθε είδους συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.
  • Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
  • Επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών.
  • Εφοδιάζουμε τους αστυνομικούς με νέο εξοπλισμό. Εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί αποκτούν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και προχωρούμε εντός ενός έτους στην προμήθεια 1.000 καινούργιων περιπολικών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αφουγκραστεί τους προβληματισμούς, τις αγωνίες αλλά και την δικαιολογημένη οργή των πολιτών, που νιώθουν ότι έχουν αφεθεί μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι στις πάνοπλες συμμορίες του κοινού εγκλήματος. Στόχος μας δεν είναι να προτείνουμε στους Έλληνες να κάνουν «ότι κοιμούνται» όταν τους ληστεύουν, όπως είχε πει ο, εν πολλοίς, αποτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που είχε τοποθετήσει ο κ. Τσίπρας σ’ αυτό το πόστο, αλλά να καταστήσουμε εξαιρετικά αφιλόξενη την πατρίδα μας για την εγκληματικότητα. Το κράτος πρέπει να μεριμνά για να εξασφαλίζει το δικαίωμα στη ζωή, την περιουσία και την ασφάλεια των φιλήσυχων και νομοταγών πολιτών και όχι τη λεία των κάθε λογής παρανόμων.

 

*Βουλευτής  Β’  Αθηνών,  Νέα Δημοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ