Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Ελπίδα μέσα στην τραγωδία: Εξιτήριο για 8χρονο αγοράκι, η κατάσταση των τραυματιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους 57 ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ακόμη 48 άνθρωποι παραμένουν για νοσηλεία και 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Εξιτήριο από την παιδοχειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και νοσηλευόταν, πήρε το 8χρονο παιδί που τραυματίστηκε στο τραγικό  δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα χθες αργά το βράδυ να βγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του – σε μία εξέλιξη που γεννά αισιοδοξία και για τους άλλους τραυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν αρχίσει και παίρνουν πλέον εξιτήριο αρκετοί τραυματίες.

Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς – 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς.

«Προσπαθούμε για το καλύτερο»

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός επιβεβαίωσε ότι είναι στο νοσοκομείο ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι και βρίσκεται στη ΜΕΘ.

Πρόκειται για έναν 20χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη», είπε τονίζοντας πως «προσπαθούμε για το καλύτερο».

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία» ανέφερε ο κ. Κομνός.

Ακόμα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Συνολικά 6 είναι οι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται πως έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον 10 ασθενείς μέχρι τώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ