Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Απόφαση-σοκ για τις αναπλάσεις στη Νέα Ερυθραία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη Τύπου για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας για τα έργα ανάπλασης και τη σύνδεση του ιστορικού κέντρου της Νέας Ερυθραίας με το Καστρί, έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος  Χιωτάκης παρουσία του Aντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας, κ. Ευστάθιου Κύρλου, της Νομικού Συμβούλου του Δήμου, κας Σταυρούλας Κεμπερά και του συγκοινωνιολόγου, κ. Θεόδωρου Μαυρογιώργη.
Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος Κηφισιάς καλείται να επαναφέρει την οδό Γεωργίου Παπανδρέου στην πρότερη κατάσταση, τινάζοντας στον αέρα το σύνολο των αναπλάσεων και παρεμβάσεων όπως είναι οι ποδηλατοδρόμοι, οι πεζόδρομοι, οι οδοί ήπιας κυκλοφορίας, οι μονοδρομήσεις, έργα τα οποία υλοποιήθηκαν από την  διοίκηση του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας, βάσει των ερευνητικών προγραμμάτων που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την επίλυση των πολεοδομικών και κυκλοφοριακών ζητημάτων της Νέας Ερυθραίας. Την αίτηση ακύρωσης των συγκεκριμένων αποφάσεων του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας στο ΣτΕ κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Χιωτάκης επισήμανε ότι «αυτή η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι είναι ένα έργο το οποίο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νέας Ερυθραίας γιατί προσθέτει πράσινο και χώρους αναψυχής στην πόλη κάτι που είναι ζητούμενο σε μια σύγχρονη πόλη. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό το κομμάτι της Γεωργίου Παπανδρέου πρέπει να παραμείνει ως έχει και μάλιστα να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο δίκτυο επέκτασης των ποδηλατοδρόμων, τη μελέτη ήδη εκπονεί ο μελετητής μας, γιατί θέλουμε το μοντέλο αυτό ανάπτυξης, με δρόμους περιπάτου, με πεζοδρόμους, με ποδηλατοδρόμους, να το κάνουμε και σε άλλες γειτονιές. Το έργο είναι χρήσιμο, λειτουργικό, απαραίτητο για την περιοχή και θα το στηρίξουμε ως Δημοτική Αρχή σε οποίο δικαστήριο υπάρχει. Δεν θα το χαλάσουμε και μακάρι να μπορέσουμε να εντάξουμε και τις επεκτάσεις αυτού του έργου σε άλλο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο».
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ακόμη ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς έχουν εγκρίνει μια νέα μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Νέας Ερυθραία και την Κηφισιά για τις οποίες κάτοικοι προσέφυγαν στην Περιφέρεια Αττικής η οποία τις απέρριψε, δικαιώνοντας το Δήμο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Χιωτάκης υποστήριξε ότι οι ακυρωμένες αποφάσεις που αφορούν το Δήμο Νέας Ερυθραίας θα προσβληθούν.
«Εμείς συνεχίζουμε το έργο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει κριθεί νόμιμη. Το καινούργιο κομμάτι προχωράει κανονικά και το παλιό κομμάτι παραμένει ως έχει» τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, κ. Ευστάθιος Κύρλος από την πλευρά του ανέφερε ότι μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ αυθόρμητα εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας συγκέντρωσαν υπογραφές κάνοντας με τον τρόπο αυτό σαφές προς κάθε αρμόδια αρχή ότι το έργο αυτό είναι απαραίτητο για όλους τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας και δεν επιθυμούν για κανένα λόγο να ακυρωθεί. «Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε αυτή την πόλη να δημιουργήσουμε περισσότερους χώρους πρασίνου» τόνισε ο κ. Κύρλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ