Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα τελευταία χρόνια σε όσα πεζοδρόμια γίνονται εργασίες (ανα)κατασκευής δημιουργούνται ειδικές διαδρομές για άτομα με προβλήματα όρασης.
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι διάδρομοι είναι μπλοκαρισμένοι από διάφορα εμπόδια που καθιστούν αδύνατη τη διέλευση από τους τυφλούς συμπολίτες μας. Μια βόλτα αν κάνουμε παραδείγματος χάρη στο κέντρο της Νέας Ιωνίας θα δούμε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα πάνω στα κίτρινα πλακάκια. Άσχημη εντύπωση ακόμα προκαλεί το γεγονός πως διάδρομοι πέφτουν συχνά πάνω σε  καρέκλες και καναπέδες καταστημάτων όπως στις οδούς Α. Κάλβου, Μεσολογγίου και Αγίου Βασιλείου.  

Το www.xtypos.gr ρώτησε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Τάκη Κωστάκη, για αυτά τα φαινόμενα και την αντιμετώπιση του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος μας αποκάλυψε πως σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην οδό Μεσολογγίου και στην Α. Κάλβου οι διάδρομοι τυφλών κατασκευάστηκαν στα όρια των πρασιών των καταστημάτων! Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνονται, προς το παρόν, παρατηρήσεις στους παραβάτες από το Δήμο αν και είναι δυνατόν  να επιβάλλονται και πρόστιμα.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ