Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Επικρίσεις για την “προβληματική” καθαριότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

H κατάσταση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίαση του Σώματος. Η πρώτη παρέμβαση έγινε από το Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Κουτρούλη που έθιξε το ζήτημα της μεταφοράς από τη Δημοτική Αρχή των υπαλλήλων στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν καταγγέλοντας πως ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι που έχουν γυρίσει στην καθαριότητα και οι περισσότεροι εξ αυτών δούλευαν στην Υπηρεσία Πρασίνου η οποία αποδυναμώθηκε. “Δημιουργήσατε προσδοκίες αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα…..καταστρέψατε την Υπηρεσία Πρασίνου” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτρούλης  που ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή αν προχωρήσει με την εξαγγελία της να το κάνει για όλους τους εργαζόμενους. Η πρότασή του, πάντως, ήταν να ανακληθεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να ενισχυθεί η Υπηρεσία Πρασίνου.  

Ο κ. Κουτρούλης μίλησε και για τη μεταφορά του δημοτικού γκαράζ και, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε στο Χτύπο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για τη μεταφορά του συνόλου της Διεύθυνσης και όχι ενός τμήματος. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ρώτησε τη διοίκηση αν αληθεύουν οι αναφορές πως απορριμματοφόρα του Δήμου Μεταμόρφωσης μάζεψαν απορρίμματα του Ηρακλείου. Κατέθεσε ακόμα παράπονα κατοίκων ότι δεν πλένονται οι δρόμοι όπου γίνονται οι λαϊκές αγορές. Για τη μεταφορά των εργαζομένων στις οργανικές τους θέσεις τόνισε πως η απόφαση είναι σωστή ως αρχή και ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία. Παράλληλα όμως ρώτησε τη διοίκηση γιατί μεταφέρει την ίδια στιγμή εργαζόμενους από άλλες επιχειρήσεις στο Δήμο ατύπως, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική απόφασή της. Τέλος, για τη μεταφορά του γκαράζ και ο κ. Μπάμπαλος παρατήρησε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να μεταφερθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων και όχι ένα μέρος τους. Εδώ ζήτησε να εξεταστεί και η περίπτωση του οικοπέδου της ΚΕΔ στη Λ. Κύμης στα όρια με το Δήμο Αμαρουσίου. Παρέμβαση για το οικόπεδο της ΚΕΔ έκανε και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος που θύμισε τις ενέργειες που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προκειμένου να μεταφέρει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στο χώρο εκείνο. Παράπονα υπήρξαν και για την κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη. Για “πλημμελή αποκομιδή απορριμμάτων” έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Τσεκούρας. “Η πόλη βρωμάει” ήταν η καταγγελία της κας Ειρήνης Κατσινοπούλου που ζήτησε για μια ακόμα φορά να γίνει συζήτηση συνολικά για το θέμα της καθαριότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Τοποθέτηση έκανε και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κα Κική Καραγέωργου που επανέλαβε την θέση του σωματείου πως ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να επιστρέψει στη θέση για την οποία προσλήφθηκε. Η Πρόεδρος του σωματείου διαμαρτυρήθηκε για τη μη μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων από τα γραφεία στην καθαριότητα λέγοντας χαρακτηριστικά πως η διαδικασία προχωράει με “βήματα χελώνας”. 

 

•  Οι απαντήσεις της διοίκησης 

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Ηλίας Μοσχονάς είπε πως είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να μεταφερθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο νέο χώρο, κάτι που θα γίνει σταδιακά όταν δημιουργηθούν και οι ανάλογες υποδομές (σ.σ. για συνεργείο και πλυντήριο) . Ο Αντιδήμαρχος είπε πως ο Δήμος Μεταμόρφωσης βοήθησε στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε κάποιους στενούς δρόμους και για αυτό το λόγο ευχαρίστησε και τον Αντιδήμαρχο του όμορου Δήμου, κ. Σκοπελίτη. Για τους μεταφερόμενους υπαλλήλους είπε πως η θέση της διοίκησης είναι να μετακινηθούν όλοι στις θέσεις τους. Ωστόσο, αναγνώρισε πως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς θα διαλυθούν υπηρεσίες του Δήμου. Για τα προβλήματα που αναφέρθηκαν στην καθαριότητα όπως στις λαϊκές ο κ. Μοσχονάς είπε πως θα λυθούν με τους οχταμηνίτες που προσέλαβε ο Δήμος. Απάντηση επί κάποιων ζητημάτων έδωσε και ο Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος. Για τη μεταφορά των εργαζομένων σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή έκανε την αρχή αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να αναλάβουν και οι εργαζόμενοι τις ευθύνες τους τονίζοντας πως δεν μπορούν να περνάνε από υγειονομικές επιτροπές και να λένε πως δεν βγαίνουν στο δρόμο. Μάλιστα ο κ. Βλασσόπουλος αποκάλυψε πως είναι στη δυσάρεστη θέση να καλέσει εργαζόμενους σε έγγραφη απολογία.  Ο Δήμαρχος είπε πως η διοίκηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα αλλά παράλληλα αναγνώρισε πως η μεταφορά θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα καθώς κάποιες άλλες υπηρεσίες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν αν μεταφερθούν οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν.   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ