Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχώς εμπόδια βρίσκει η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας (όπως και οι άλλες δημοτικές αρχές της χώρας) αυτούς τους πρώτους μήνες εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης, γνωστής και ως πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Ένα νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες αφοράει την έγκριση των ενταλμάτων που αφορούν οφειλές παρελθόντων ετών (ΠΟΕ) του Δήμου προς διάφορους προμηθευτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως ενημέρωσε το Χ-τύπο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μάκης Τσαούσης, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θεωρεί τα εντάλματα έχοντας αντιρρήσεις σχετικά με την αναγραφή των σχετικών ποσών στους Κωδικούς του Προϋπολογισμού βασιζόμενη στο Προεδρικό Διάταγμα 113/2010. Ο κ. Τσαούσης μας είπε πως η σύνταξη του Προϋπολογισμού έγινε βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  που εκδώθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 και υποστηρίζει πως υπάρχει διχογνωμία μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το αποτέλεσμα βέβαια αυτής της εκκρεμότητας είναι να έχει μπλοκαριστεί η καταβολή από το Δήμο των οφειλών σε μια σειρά προμηθευτών που με τη σειρά τους διαμαρτύρονται προς τη Δημοτική Αρχή. Το σχετικό ποσό ανέρχεται στα 1.240.000 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να διευθετηθεί το θέμα και αναμένεται Υπουργική Απόφαση. 

• Καθυστερήσεις με τα Νομικά Πρόσωπα

Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2011εγκρίθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου. Επίσης, δεν έχουν δημοσιευτεί στα ΦΕΚ οι αποφάσεις για την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων με αποτέλεσμα ακόμα να είναι σε ισχύ τα καταργούμενα Νομικά Πρόσωπα (Πνευματικό Κέντρο, Αθλητικός Οργανισμός, ΔΟΝΝΙΑ) και τα Διοικητικά τους Συμβούλια τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα Δημοτική Αρχή. Και μπορεί οι δαπάνες αυτών των Νομικών Προσώπων να καλύπτονται αφού το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα τους Προϋπολογισμούς τους για το 2011. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα ΚΑΠΗ του Δήμου. Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να καταργηθεί το Νομικό Πρόσωπο και να μεταφερθούν τα ΚΑΠΗ στην Κοινωνική Υπηρεσία. Όπως γίνεται αντιληπτό, ούτε αυτή η απόφαση έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ αλλά εδώ η διαφορά είναι πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει περάσει Προϋπολογισμό για τα ΚΑΠΗ για το 2011 και όλες οι δαπάνες τους μετά τις 31/3  είναι στον αέρα καθώς η Κοινωνική Υπηρεσία δεν μπορεί να τις καλύψει αν δεν δημοσιευτεί το ΦΕΚ. Δηλαδή και εδώ συνεχίζει να υφίσταται το Νομικό Πρόσωπο χωρίς όμως να έχουν προβλεφθεί χρήματα και η Δημοτική Αρχή  προσπαθεί να βρει μια προσωρινή λύση ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον η μισθοδοσία των εργαζομένων.    Τέλος, σε εκκρεμότητα συνεχίζει να είναι και η τύχη του αιτήματος του Δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διατήρηση του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) που έχει όμως Προϋπολογισμό για το 2011 και μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του σε αυτό το μεταβατικό διάστημα.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ