Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Στην Κιβωτό του Κόσμου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισκέφθηκε την Κιβωτό του Κόσμου και συγκεκριμένα το νέο κτίριο του οργανισμού που έχει αναλάβει τη φιλοξενία 500 παιδιών με τις μητέρες τους, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πατέρα Αντώνιο, εμπνευστή και ιδρυτή της Κιβωτού.
Ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στους χώρους του κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά αλλά και να παρακολουθήσει διάφορες δραστηριότητές τους.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο προσφέρει ζεστασιά, θαλπωρή και ασφάλεια σε κακοποιημένες και άγαμες γυναίκες και παιδιά. Στον χώρο αυτό, που είναι αποτέλεσμα μίας τετραετούς επίπονης προσπάθειας του Πατέρα Αντώνιου, γυναίκες και παιδιά από όλη τη χώρα απολαμβάνουν ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης, απαραίτητες για την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Το αξιέπαινο έργο του Πατέρα Αντώνιου, εδώ και πολλά χρόνια, δίνει ελπίδα και προοπτική σε πολλές γυναίκες και παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.
Στις σημερινές πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε, η ανιδιοτελής διάθεση για ουσιαστική υποστήριξη σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από όλους όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κιβωτό, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες, η επιμονή σε συνδυασμό με την αγάπη για το συνάνθρωπο, μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Ο Πατέρας Αντώνιος εδώ και 20 χρόνια έχει μετουσιώσει σε πράξη την αγάπη του για τα παιδιά που μεγαλώνουν με προβλήματα. Το έργο του είναι αξιοθαύμαστο και οφείλουμε να το στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία και την έμπρακτη υποστήριξη παιδιών που έχουν την ανάγκη μας. Θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες ενεργών πολιτών, οι οποίοι με ευαισθησία και ειλικρινή διάθεση αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, βοηθούν συνανθρώπους μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ