Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Αιτήσεις για υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα από το ΚΗΦΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» Κ.Η.Φ.Η. με διαχειριστή την Περιφέρεια Αττικής.
Μετά την επιτυχή επανένταξή για τη συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος Κ.Η.Φ.Η. για την «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική»,  καλούνται οι άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι, να προσέλθουν για πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ., Λ. Αθηνών – Σουνίου 37, Κερατέα και στο Κ.Η.Φ.Η., Β. Σοφίας 38 Κερατέα, ώστε να τηρείται σειρά προτεραιότητας  των ενδιαφερομένων.
Στην παρούσα φάση ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εξυπηρετούμενων είναι 20.
Το Κ.Η.Φ.Η Λαυρεωτικής παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα με κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ,,των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην φροντίδα που έχει αναλάβει.
Στόχος του προγράμματος είναι η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ηλικιωμένων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά και των άλλων μελών της οικογένειάς τους. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η. επιτρέπει την παραμονή των ατόμων της 3ης  και 4ης ηλικίας στο οικείο κοινωνικό περιβάλλον, ώστε να αποφευχθεί η ιδρυματική περίθαλψη και ο κοινωνικός αποκλεισμός.
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:
νοσηλευτική φροντίδα, μετρήσεις ζωτικών σημείων
ραντεβού με γιατρούς για εξετάσεις , συνταγογράφηση και παραλαβή φαρμάκων
ατομική υγιεινή
πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξη δεξιοτήτων
Τηλέφωνο για συμμετοχή: 22923 20104

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ