Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκδρομή στην Θήβα από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας οργάνωσε και πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 μια εκδρομή – ξενάγηση στην πόλη των Θηβών και στο ολοκληρωτικά ανανεωμένο και αναβαθμισμένο Μουσείο της, αλλά και στον χώρο, όπου ο τάφος του Ευαγγελιστή Λουκά, με τμήματα των λειψάνων του.
Οι 50 εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από ειδικό αρχαιολόγο και να επικοινωνήσουν με την τεράστια περίοδο εκθεμάτων που καλύπτει το Μουσείο, στη διάρκεια χιλιετιών, από την παλαιολιθική περίοδο έως και το τέλος της οθωμανικής κατάκτησης και αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της πολιτείας των Θηβών για τον ελληνικό χώρο.
Η Θήβα, η πολιτεία του Κάδμου, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης που ενέπνευσε τους αρχαίους τραγικούς, η πατρίδα των μεγάλων στρατηγών της, του Επαμεινώνδα και του Πελοπίδα που έφθασε ν’ αμφισβητεί τα πρωτεία της Αθήνας και της Σπάρτης παρουσιάστηκε στους επισκέπτες σ’ όλη της τη μεγαλοπρέπεια χάρη και στα τεχνολογικά μέσα του μουσείου.
Όμως πέραν των ξεναγήσεων οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον τοπικό σύλλογο Μικρασιατών Θηβών, στα γραφεία του και να συζητήσουν, μετά το κέρασμα, με τον δραστήριο Πρόεδρό του Γ. Γκελέκα και άλλα μέλη του Δ.Σ., αλλά και τον γραμματέα της Ο.Π.Σ.Ε κ. Παντέλα για τη σημασία της ύπαρξης και λειτουργίας προσφυγικών συλλόγων και την ανάγκη συνεργασίας για κοινές δράσεις.
Αλλά και το κομμάτι της διασκέδασης έκρυβε εκπλήξεις: το γεύμα έγινε σε εξοχικό κέντρο, μέσα στο δάσος, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ξεφύγουν λίγο από την τόσο δύσκολη καθημερινότητα, μιας και για την περίσταση, μουσικό συγκρότημα τους χάρισε στιγμές ξεγνοιασιάς και κεφιού.
Η εκδήλωση που είχε οργανωθεί έως την παραμικρή της λεπτομέρεια, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και όπως δηλώθηκε θα έχει συνέχεια και σε άλλες ανάλογες αποδράσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την οργάνωση της εκδρομής είχαν 3 μέλη του Δ.Σ.: οι αντιπρόεδροι: Κ. Χατόγλου, Β. Ζαχαράκη και η ειδ. γραμματέας Ιω. Σαπουντζάκη .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ