Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: «Game Over για την κα Δούρου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκληρή δήλωση κατά της Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και την πλημμύρα στη Μάνδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρ. Δούρου εξακολουθεί να προκαλεί τους πολίτες του Λεκανοπεδίου με τα όσα λέει, σχετικά με τις ευθύνες που έχει προσωπικά η ίδια, όσον αφορά τους χειρισμούς της στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών και ζητημάτων, με κορυφαίο την πρόσφατη καταστροφή στο Μάτι.
Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, κατηγορούσε τον «φαραωνικό» σχεδιασμό της προηγούμενη Διοίκησης της Περιφέρειας. Πρωτοστάτησε το 2014 στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Γραμματικού αλλά σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, προωθεί τον ίδιο σχεδόν σχεδιασμό και την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Ήρθε αντιμέτωπη με τα ψέματα και τις μεγαλοστομίες της. Έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες.
Το ίδιο συνέβη και στις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής και την απώλεια 20 ανθρώπινων ζωών. Της έφταιγε ο Δασάρχης και όχι η αδυναμία της να προωθήσει έγκαιρα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Της έφταιγαν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, ξεχνώντας ότι δικά της στελέχη, όπως ο αντι-περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. για να αποτραπεί το γκρέμισμα αυθαίρετων κτισμάτων από το ρέμα στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.
Στην περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έφταιξαν πολλοί στην κα Δούρου, εκτός από την ίδια.
Έριξε ευθύνες στην κλιματική αλλαγή.
Μας είπε ακόμη, με συνέντευξη της σε ημερήσια εφημερίδα, ότι έτυχε να σκάσει στη βάρδια της αυτή η καταστροφή. Ότι της έτυχε, κι όχι ότι η ίδια δεν πέτυχε.
Υποστήριξε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να υποστηρίζει το αρχικό κυβερνητικό αφήγημα για τις τεράστιες ευθύνες των ιδιοκτητών αυθαίρετων κτισμάτων και του πολιτικού συστήματος, που επέτρεψε όλα τα προηγούμενα χρόνια να υπάρχουν αυθαίρετα. Ξεχνώντας ασφαλώς ότι στελέχη του κόμματος της πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις για να μην γκρεμιστούν αυθαίρετα. Καθώς κι ότι δεν έγινε στη διάρκεια της θητείας της μέχρι σήμερα, καμία κατεδάφιση αυθαιρέτων.
Η Υποκρισία της όμως χτυπά κόκκινο, αφού «θυμήθηκε» χθες, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ρίξει ευθύνες στην Πυροσβεστική, υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβε ποτέ εισήγηση για οργανωμένη, προληπτική απομάκρυνση του πληθυσμού.
Έπρεπε να περάσουν τόσες μέρες για να μιλήσει για ευθύνες της Πυροσβεστικής; Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο αρμόδιος Υπουργός και οι αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής έδιναν συνεντεύξεις Τύπου και υποστήριζαν ότι τα έκαναν όλα σωστά, η κα Δούρου που κρυβόταν; Γιατί δε βγήκε τότε να δηλώσει τη δημόσια διαφωνία της; Για να μην χαλάσει το κυβερνητικό success story;
Τώρα που θα κληθεί από τον εισαγγελέα να απολογηθεί για τις δικές της ευθύνες κι ανεπάρκειες, όπως έγινε και στην περίπτωση της Μάνδρας, αναζητά σωσίβιο σωτηρίας ρίχνοντας ευθύνες αλλού;
Επίσης, είναι προκλητικό να μιλά η κα Δούρου για απουσία της από τις τηλεοπτικές κάμερες. Όλη η Ελλάδα την είδε να συμμετέχει στο κακοστημένο επικοινωνιακό σόου στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο οποίο on camera ενημερωνόταν ο Πρωθυπουργός στις 11 το βράδυ από τα αρμόδια κρατικά και κυβερνητικά στελέχη ότι η κατάσταση ήταν δήθεν υπό έλεγχο, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει από τις 8 την τραγική κατάσταση που επικρατούσε, καθώς και την ύπαρξη νεκρών.
Πρόκληση είναι επίσης να μιλά η ίδια για την ανάγκη ενός νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας σήμερα, μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή, κι όχι νωρίτερα.
Πρόκληση είναι να μιλά για συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο νέο αυτό σχέδιο, όταν γνωρίζει ότι από τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόβλεψη για ουσιαστική συμμετοχή της αυτοδιοίκησης. Αλλά σιωπά, προφανώς για μικροκομματικούς λόγους.
Πρόκληση τέλος είναι να μιλά για την ανάγκη αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου όταν η ίδια, ως Περιφερειάρχης δεν έκανε τίποτα, είτε εντός του κόμματος της , είτε μαζί με την πλειοψηφία των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, για να αποτρέψει την ψήφιση του Κλεισθένη. Προτίμησε να ευθυγραμμιστεί, ως «κομματικό στρατιωτάκι», στην γραμμή του κόμματος, από το να διεκδικήσει συντασσόμενη με την κοινή προσπάθεια της Κ.Ε.Δ.Ε. με την ΕΝ.Π.Ε., μια πραγματική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.
Η κα Δούρου έχει τη δυνατότητα για λίγους ακόμη μήνες, με τις δηλώσεις, τις πράξεις αλλά κυρίως τις παραλείψεις της, να προκαλεί την κοινή λογική των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Ο χρόνος όμως ήδη μετρά αντίστροφα για εκείνη.
Στην Περιφέρεια Αττικής, στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, αξίζει μια καλύτερη Διοίκηση. Μια Διοίκηση που θα υπηρετεί το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και όχι του κόμματος, μια διοίκηση που θα υπηρετεί την απλή λογική και δεν θα προκαλεί.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ