Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (26/3) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά:

  • Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 4 Απριλίου έως & την Κυριακή 10 Απριλίου, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με θέμα: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψωνίζεις online!».Κατά το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα συμμετάσχουν στην ενέργεια, θα παρέχουν ελκυστικές προσφορές προς τους καταναλωτές, σε συνδυασμό με πληροφορίες και υποστηρικτικά μηνύματα για τα πλεονεκτήματα της on line αγοραστικής εμπειρίας, μέσα από υλικό που θα δημιουργηθεί με ευθύνη του GR.EC.A. Στόχος της Εβδομάδας είναι να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους καταναλωτές να ψωνίζουν διαδικτυακά, δείχνοντας τους τα πλεονεκτήματα των online αγορών, καθώς επίσης δίνοντας βαρύτητα στην εκπαίδευση και ενημέρωση τους για τα θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

 

  • Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού, ενώ πρόστιμα συνολικού ύψους 70.500 ευρώ βεβαιώθηκαν για παρεμπόριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 20 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 130 έλεγχοι σε καταστήματα – επιχειρήσεις και 402 έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

 

  • Αύξηση 37,6% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 18.521 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 13.464 τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (μείωση 18,8% είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 9.300 έναντι 7.379 τον Φεβρουάριο 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 26%.

 

  • Σε 370 ευρώ υπολογίζεται το μέσο ετήσιο όφελος που είχαν τα ελληνικά νοικοκυριά το 2021 από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες στα σούπερ μάρκετ, ποσό μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με δείγμα 2.000 καταναλωτές, δείχνει ότι οι Έλληνες στην προσπάθεια τους να εξοικονομήσουν χρήματα κυνηγούν όλο και περισσότερο τις προσφορές και εκπτώσεις που παρέχουν τα σούπερ μάρκετ σε συνεργασία με τους προμηθευτές μέσα από πρακτικές έξυπνων αγορών, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ