Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Παντελή Γρετζελιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αιχμές για την καθυστέρηση με τον Προϋπολογισμό

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας και πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέφλειας, κ. Παντελής Γρετζελιάς, εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2012. 
Η ανακοίνωση του κ. Γρετζελιά είναι η ακόλουθη:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συνεργάτες, Συμπολίτες και Εργαζόμενοι του Δήμου μας,
Ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμώ να σας  γνωστοποιήσω τα ακόλουθα σχετικά με την καθυστέρηση που προκλήθηκε ως προς την ψήφιση του Προϋπολογισμού:
Όπως γνωρίζετε στις 18.01.2011 το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητούσε τον προϋπολογισμό αλλά το θέμα αναβλήθηκε λόγω της ακύρωσης της υπ΄αρ. 240/2011 Απόφασης του Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής των Τελών και Δικαιωμάτων του Δημοτικού Νεκροταφείου έτους 2012 από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αλλά και μη πρότερης συζήτησης  του σχεδίου του Προϋπολογισμού από την Επιτροπή Διαβούλευσης όπως ρητά προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3852/2010 άρθρα 76 παρ. 3 και 266 παρ. 5, Κ.Υ.Α. αρ. πρωτ. Οικ. 50698/02.12.2011 άρθρο 3 –Φ.Ε.Κ. 2832/τ.Β΄/14.12.2011), παρά τις περί του αντιθέτου βεβαιώσεις της κας Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, όπως αυτές κατεγράφησαν στην υπ’ αρ. 18/2011 Απόφαση του Δ.Σ. (η οποία είναι αναρτημένη τόσο στο Πρόγραμμα “Διαύγεια” όσο και στην “Εφημερίδα της Υπηρεσίας”στην ιστοσελίδα του Δήμου).
Εν συνεχεία η κα Δήμαρχος και ο Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου απέστειλαν στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής το υπ΄αρ. πρωτ. 750/20.01.2012 έγγραφό τους, ζητώντας του να αποφανθεί εάν ήταν απαραίτητη ή όχι η συζήτηση του προϋπολογισμού από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, παρουσιάζοντας μονομερώς το πρόβλημα που με υπαιτιότητα της ίδιας της διοίκησης του Δήμου ανέκυψε, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτες εκφράσεις εις βάρος μου που δεν συνάδουν ούτε με το αξίωμα της Δημάρχου, πολύ δε περισσότερο ούτε και με τη θέση ενός δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα πειθαρχικά για την ενέργειά του αυτή, εκδηλώνοντας παράλληλα και την ασέβειά τους ως προς την υπ΄αρ. 18/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρεμβαίνοντας αναρμοδίως και απροκάλυπτα στο έργο του, με μοναδικό στόχο να προκαταβάλουν αρνητικά την κρίση του Γενικού Γραμματέα.
Πληροφορούμενος το παραπάνω απαράδεκτο έγγραφο, απέστειλα το υπ΄αρ. 1139/30.01.2012 έγγραφό μου στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και στην διοίκηση του Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Εν τέλει η διοίκηση του Δήμου εξαναγκάσθη να εφαρμόσει τα νόμιμα και συγκάλεσε στις 13.02.2012 την Επιτροπή Διαβούλευσης .
Ωστόσο εσκεμμένα απεκρύφθη από τη διοίκηση του Δήμου ότι από τις 31.01.2012 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 3266/9122/31.01.2012 έγγραφό του δικαίωσε τόσο εμένα όσο και το Δ.Σ., κρίνοντας ότι ο Προϋπολογισμός πρέπει πρώτα να εξετασθεί από την Επιτροπή Διαβούλευσης, έγγραφο το οποίο δεν μου γνωστοποιήθηκε παρά μόλις στις 23.02.2012 και κατόπιν δικής μου όχλησης προς τον δημοτικό υπάλληλο που εκτελεί χρέη Γραμματέως του Δ.Σ.
Από τα παραπάνω εκτεθέντα, καθίσταται πλέον πασιφανές ποιοι δεν επιθυμούν την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτκού Συμβουλίου και ποιοι ευθύνονται για τη σημαντική καθυστέρηση της συζήτησης του προϋπολογισμού”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ