Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου της παράταξης “Νέα Εποχή Λυκόβρυσης-Πεύκης”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Οι Φαρισαίοι  υποκριτές και οι

ψεύτικες  υποσχέσεις Φωκιανού”

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο κ. Φωκιανός από την αποκάλυψη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής της Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για την προκλητική στις εποχές μας αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Πεύκης (από 160 στα 320 ευρώ) και Λυκόβρυσης (από 60 στα 320 ευρώ), αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς Πεύκης και Λυκόβρυσης. Κάτι που επισήμαναν και οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι αναμένουν την εκπλήρωση των υποσχέσεων που είχε δημόσια δώσει. 

Αλλά ποιες υποσχέσεις να εκπληρώσει όταν προεκλογικά για παραπλανήσει τους πολίτες διαφήμιζε ότι «αυτός είναι κοινωνικά ευαίσθητος»  και υποσχόταν ότι τα τροφεία θα πάνε όλα 60 ευρώ  αλλά αμέσως μετά τις εκλογές με τη συμβολή του κυρίου Κ. Νικολιδάκη, της κυρίας Μ. Μαμαλάκη και του κυρίου Βας. Φασουλά τα πήγε στα 320 ευρώ, αυξάνοντας τα έως και 530% (!!!);
 Παντού τα ίδια έλεγε έως την κάλπη. Πολλά ΘΑ…  και μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ… Υποσχόταν δουλειές σε ανέργους, πάρκα, πλατείες, υπόγεια πάρκινγκ. Υποσχόταν τα πάντα. Γι αυτό και απογοήτευσε τόσο γρήγορα τους πολίτες.
Ψέματα φυσικά έλεγε και για τα οικονομικά της Πεύκης, για τα οποία έφθασε στο σημείο να αποκρύψει κάπου τέσσερα εκατομμύρια αναμενόμενα έσοδα του δήμου μόνο και μόνο για να τον βγάλει υπερχρεωμένο. Και να κάνει τα επικοινωνιακά παιγνιδάκια του. Και τώρα να έχει διχάσει Πευκιώτες και Λυκοβρυσιώτες, με τα ψέματά του
 Όπως απέκρυψε ότι η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου άφησε στους παιδικούς ΤΑΜΕΙΟ 149.000 ευρώ. Στοιχείο το οποίο αναγκάστηκαν να παραδεχτούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31 Ιανουαρίου 2012. Εκεί κατέρρευσε και επισήμως ένας ακόμη μύθος, από τους πολλούς που έπλασε προεκλογικά ο κ. Φωκιανός. Για θυμηθείτε τι ΨΕΜΑΤΑ  έγραφαν κι έλεγαν πέρυσι στους γονείς των παιδικών σταθμών, για να μπορούν να απορρίπτουν ακόμη και στα πλέον δίκαια αιτήματα. Προσπάθησαν να τους τρομοκρατήσουν να σιωπούν. Κλασική συνταγή μνημονίου.
Όπως κατέρρευσε και ο άλλος μύθος που δημιούργησε ότι στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο για δυο χρόνια επιδοτεί τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα μητέρες, μπήκαν ελάχιστοι δήμοι και ότι ΔΗΘΕΝ μετά από δικές τους προσπάθειες κατάφεραν να είναι μέσα και ο δήμος μας. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι στο ΕΣΠΑ συμμετέχουν από πέρυσι όλοι οι δήμοι της Ελλάδος, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης τα κονδύλια πολλαπλασιάστηκαν. ΣΗΜΕΡΑ στο πρόγραμμα μόνο της Αττικής παίρνουν μέρος 194 δημοτικοί παιδικοί και δεκάδες ιδιωτικοί, γιατί κι αυτοί έχουν δικαίωμα. Το 2009 τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που είναι οι δικοί μας παιδικοί απαγορευόταν να συμμετάσχουν, ενώ το 2010 αν έπαιρναν μέρος υπήρχε κίνδυνος να καλύψουν τις θέσεις παιδιά από άλλους δήμους, αφού το πρόγραμμα ήταν μικρό οπότε θα έμεναν έξω τα παιδιά της πόλης μας. Για τον ίδιο προφανώς λόγο το 2010 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ  ΟΥΤΕ Η ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ με δήμαρχο τον κ. Φωκιανό και στενό συνεργάτη του  τον κ. Νικολιδάκη.  Που τώρα δήθεν κόπτονται σαν φαρισαίοι υποκριτές.
Την ευθύνη της απάντησης στην τεκμηριωμένη ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ανέλαβε ο κ. Νικολιδάκης, .
Αλλά τι να απαντήσει όταν τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Τι να πει για το γεγονός ότι τα τροφεία στη Λυκόβρυση από τα 60 ευρώ το μήνα πήγαν στα 320 ευρώ.
Και τι να απαντήσει στην απαράδεκτη προεκλογική καμπάνια τους όταν με πληρωμένες καταχωρήσεις στις τοπικές εφημερίδες  έλεγαν «κοινωνικά ανάλγητο» τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο γιατί στους πρότυπους παιδικούς της Πεύκης, που τους ζήλευαν σε όλη την Αττική, τα τροφεία ήταν 160 ευρώ (από τη διοίκηση Καμάρα είχε παραλάβει με 145 και σε μια πενταετία αυξήθηκαν μόλις 10%). Ας ψάξουν τι χαρακτηρισμούς πρέπει να αναφέρουν μπροστά σε έναν …καθρέπτη.
Πού είναι η κοινωνική αλληλεγγύη σας κύριε Φωκιανέ; Αλλά εδώ τριπλασιάσατε τη συνδρομή των μελών του ΚΑΠΗ, στα τροφεία των παιδικών θα σταματήσετε.
Σε περίοδο που η ελληνική οικογένεια επιβαρύνεται τόσο πολύ από τις κυβερνητικές αποφάσεις και την τρόϊκα εσείς της δίνετε ακόμα μια για να πάει σίγουρα στον πάτο.
Κι επειδή στις υποτιθέμενες απαντήσεις  μιλάνε για πολλά, εκτός από την ταμπακιέρα, οι επικοινωνιολόγοι τους έχουν εφεύρει τον άλλο ΨΕΜΑ ότι στους παιδικούς της Πεύκης οι άποροι είχαν τα ίδια τροφεία με τους πλουσίους.
Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε:
Στην Πεύκη δεν πλήρωναν ούτε ευρώ οι  Πολύτεκνοι, οι Άποροι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, εφόσον το δήλωναν.
Πλήρωναν το 50% όσοι είχαν μικρά εισοδήματα, αλλά χρειαζόταν αίτηση που εξέταζε το διοικητικό συμβούλιο. Κι αυτό γιατί υπήρχαν περιπτώσεις (λίγες) οικογενειών που δήλωναν εισόδημα 4.000 ή 5.000 το χρόνο και πήγαιναν στον παιδικό με καγιέν. Και με τέτοιες περιπτώσεις είχε ασχοληθεί το διοικητικό συμβούλιο και φυσικά είχε πει όχι.  Γι αυτούς έχει ενοχληθεί ο κ. Φωκιανός; Σε αυτούς χάρισε τα τροφεία ο κ. Νικολιδάκης; Εμείς είχαμε και έχουμε διαφορετική άποψη. Και το πόσο λαϊκίζουν οι διοικούντες σήμερα το δήμο φαίνεται και από το γεγονός ότι με δικιές τους αποφάσεις υπάρχουν τεράστιες ανισότητες. Για παράδειγμα οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 62.000 ευρώ και οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 400.000 ευρώ πληρώνουν τα ίδια τροφεία. Αυτή είναι δική τους απόφαση. Πολύ δίκαιη!!!
Χρησιμοποιώντας επίσης ξεπερασμένα επικοινωνιακά τρυκ …μαλώνει τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο γιατί φρόντισε ως δήμαρχος Πεύκης το 2010 να ανοίξει την πόρτα των πρότυπων παιδικών Πεύκης και στα παιδιά από τη Λυκόβρυση. Μα δεν είχε καταλάβει ο κ. Φωκιανός ότι από τον Ιούνιο ο Καλλικράτης συγχώνευσε και τυπικά τους δυο δήμους. Στις κενές λοιπόν θέσεις είχαμε δώσει πρώτη προτεραιότητα στα παιδιά από τη Λυκόβρυση, τα οποία ο δήμαρχος κρατούσε δυο μήνες σε λίστα αναμονής για προεκλογικούς λόγους. Είχε ξεχάσει να κάνει εγκαίρως προκήρυξη για την πρόσληψη δασκάλων.  Και αντί να πάνε τα παιδιά  στο σταθμό την 1η Σεπτεμβρίου τα καλούσαν μετά τις 15 Οκτωβρίου. Και βέβαια οι γονείς ανήσυχοι προτιμούσαν τους παιδικούς της Πεύκης, που λειτουργούσαν επί χρόνια άψογα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ