Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε τραυματίες από τις πυρκαγιές Ιουλίου και Αυγούστου 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Οικονομική ενίσχυση, ύψους 6.000 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό στις φωτιές Ιουλίου και Αυγούστου 2021 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδοομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη κίνηση είναι στο πλαίσιο των πολιτικών για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, με τον Οργανισμό να παρέχει βοήθεια σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Σε συνέχεια της από 13-8-2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 143) σχετικά με τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου/Αυγούστου 2021, με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. Γ.Π.Δ12/77252/13-10-2021 (ΦΕΚ Β’ 4739), εγκρίθηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 6.000 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό.

Η οικονομική βοήθεια, που θα είναι εφάπαξ, θα χορηγείται σε άτομα που τραυματίστηκαν, νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών, συνεχόμενα ή διακοπτόμενα ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Για να χορηγηθεί το συγκεκριμένο βοήθημα απαιτείται  η υποβολή αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης από τον ενδιαφερόμενο ή από τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ ή στις κατά τόπον αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ