Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήλωση «βόμβα» από Παναγιωτόπουλο: «Πάντα το lockdown είναι στο τραπέζι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τηλεόραση μίλησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, Τάκης Παναγιωτόπουλος όπου ανέφερε πως μπορεί κανείς να μην θέλει να φτάσουμε ξανά σε lockdown, με τον ίδιο να μη το εισηγείται, αλλά δεν είναι σωστό να υπάρχει η έκφραση «δεν θα γίνει ποτέ», γιατί είναι σαν να λέμε «τελειώσαμε».

Από την πλευρά του ο καθηγητής ζήτησε να συζητηθεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο που συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι, ενώ ανέφερε πως δεν πρέπει να μένει εκτός κουβέντας το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν.

Η σημασία της μάσκας και οι αποφάσεις που η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε για ακόμα μια φορά την σημασία της μάσκας και της τήρησης των μέτρων, όπως οι αποστάσεις από όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της για μεταφορά προσωπικού από Κέντρα Υγείας, τονίζοντας πως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί ανάχωμα αλλά και εργαλείο για τον εμβολιασμό και αυτή τη στιγμή πρέπει να παραμείνει όρθια.

Τέλος, ο καθηγητής απάντησε πήρε θέση για όσα είχε αναφέρει ο πριν λίγες μέρες ο κ. Τζανάκης, πως θα νοσήσουν 1 εκατομμύριο ανεμβολίαστοι τους επόμενους μήνες, αναφέροντας πως δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε να απορρίψει μια τέτοια θέση και ότι τα νούμερα αυτά θα προκύψουν εάν η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να ανακόψει την πορεία της πανδημίας, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, όπως είπε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ