Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Την Κυριακή λέμε όχι στον εκφραστή της λιτότητας και των μνημονίων”

Δημοσιεύθηκε

στις


Η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” και ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης στέλνουν την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες ενόψει της δεύτερης Κυριακής με την οποία επιτίθενται με σφοδρότητα στον κ. Παναγιώτη Μανούρη:
“Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε την περασμένη Κυριακή. Μας αναδείξατε πρώτη δύναμη, με ποσοστό 34% αφού αναγνωρίσατε το έργο που προσφέραμε στο Δήμο, τα 3,5 αυτά «πέτρινα» χρόνια του μνημονίου και της Τρόϊκας. Εσείς και εμείς αυτά τα χρόνια βιώσαμε τη λαίλαπα της οικονομικής λιτότητας, με τη μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, την μείωση των μισθών και την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων, την ισοπέδωση της υγείας που μας οδηγεί κατευθείαν στα ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία, στη μείωση του βιοτικού επιπέδου μας.

Αυτά τα 3,5 χρόνια αγωνιστήκαμε, ως δημοτική αρχή, πρώτα για τα αυτονόητα, έτσι ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι, να μη μείνει κανένας άστεγος, να μην λείψει το φαγητό από κανέναν. Η Κυβέρνηση «αυταρχικά» μείωσε τη κρατική επιχορήγηση κατά 60%, κάτι ανάλογο που έγινε σε όλα τα κονδύλια των ειδικών κατηγοριών, όπως των τεχνικών έργων και της κοινωνικής πρόνοιας. Το προσωπικό του Δήμου, μειώθηκε (με απολύσεις, διαθεσιμότητα και συνταξιοδοτήσεις) περίπου κατά 100 άτομα, αλλά παρόλα αυτά παλέψαμε και διατηρήσαμε τις δομές της πόλης, σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Κατά την προεκλογική περίοδο, αντί για κατασπατάληση πακτωλού χρημάτων προσωπικής διαφήμισης, θα περιμέναμε όσα προτείνονταν από τον «άλλο συνδυασμό» να κοστολογηθούν και να μας πουν που θα βρεθούν τα χρήματα για να πραγματοποιηθούν «τα έργα ….τα μεγάλα» και από ποια κονδύλια. Γενικά και αόριστα «ΘΑ», που παραπέμπουν σε ιδιωτικοποιήσεις είναι ωραία στα αυτιά, αλλά διαρκούν όσο η προεκλογική περίοδος. Όπως και οι … υποσχόμενοι διορισμοί , μας θυμίζουν εποχή «Μαυρογιαλούρου». Η Ν. Ιωνία έχει αποκτήσει την φυσιογνωμία της, δεν χρειάζεται «δήμαρχο με …μαγικό ραβδί» που από τη μία μέρα στην άλλη θα την καταστήσει ……Κέντρο Εμπορίου με ….ευκατάστατους κατοίκους. Οι κάτοικοι της πόλης μας είναι που χρειάζονται στήριξη.

Σας φέρνουμε ένα απλό παράδειγμα. Για τις «Ιωνικές Μέρες» η παράταξη του κ. Μανούρη, την εποχή των «παχιών αγελάδων» διέθετε το ποσόν των 100.000 ευρώ. Εμείς διαθέσαμε 15.000 ευρώ, ενώ διαθέσαμε 150.000 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενισχύοντας περίπου 1.000 άπορες οικογένειες. Προτιμάμε ΣΗΜΕΡΑ τα χρήματα να πηγαίνουν για ψωμί και φάρμακα και όχι για πυροτεχνήματα και ….τραινάκια. Αυτά θα γίνουν όταν αποκατασταθεί η κοινωνική ισορροπία.

Σήμερα ο Ιωνιώτης βιώνει στο πετσί του την πολιτική της λιτότητας. Βιώνει την αγωνία για το ψωμί των παιδιών του. ΕΜΕΙΣ δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική.
Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στον «διορισμένο κρατικό υπάλληλο του Βενιζέλου και του Αρβανιτόπουλου, εκφραστή της λιτότητας και των μνημονίων», που δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να κατανοήσει τα προβλήματα της πόλης μας.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ» και τον Δήμαρχό της ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ, που με τους συνεργάτες του, αγωνίζεται και διεκδικεί ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ για την πόλη μας. Τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.
ΕΜΕΙΣ θα είμαστε δίπλα σας, όποια και να είναι η απόφασή σας. Γιατί εμείς καθημερινά ΖΟΥΜΕ και ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ στην ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Τη Ν. Ιωνία. Την πόλη που αγαπάμε”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ