Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Ο λαός θα μας ξανατιμήσει, έχοντας μέτρο σύγκρισης”

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο υποψήφιος και πρώην Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Δημήτρης Τζίτζιφας, με την παρακάτω ανοικτή του επιστολή προς τους δημότες της πόλης δίνει το στίγμα του ενόψει των εκλογών της Κυριακής 18 Μαϊου.

Στην επιστολή σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “(…). Η παράταξή μας – ο συνδυασμός μας “Πάλη για την Πόλη μας” που τα προηγούμενα χρόνια (8 έτη 2003-2010) κατέβαινε με άλλη ονομασία, είχε τη στήριξη όλου του λαού της Μεταμόρφωσης γι’ αυτό και έγιναν τόσα μεγάλα έργα, τόσες μεγάλες κοινωνικές δράσεις – λειτουργίες.

Πέραν όμως τούτων και η λήψη δανείων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της περιουσίας  του Δήμου στο 132% (Από 12.000.000 εκ. ευρώ σε 28.000.000 εκ. ευρώ). Αυτό γιατί δε λέγεται;

Σήμερα πιστεύουμε ότι μετά από μια διακοπή τρεισήμισι ετών ο λαός μας θα μας ξανατιμήσει, αφού πλέον υπάρχει το μέτρο σύγκρισης του έργου μας αλλά και του έργου της σημερινής Δημοτικής διοίκησης. Τα συμπεράσματα δικά σας, η απόφαση δική σας.

Η σημερινή διοίκηση συνεχίζει τα ψέματα, συνεχίζει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, θέλοντας δε να καλύψει τη γύμνια της αφού ούτε ένα έργο δεν έχει να επιδείξει ή μια νέα δραστηριότητα, αντίθετα αφού διέλυσε τα πάντα, έρχεται και λέει “ξοφλήσαμε χρέος 15.000.000 εκ. ευρώ”. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι μία:

Από τα 15.000.000 εκ. ευρώ

α) τα 6.000.000 εκ. ευρώ τα τελευταία 4 έτη είναι τοκοχρεωλύσια, που κατεβλήθησαν για δάνεια που είχαν ληφθεί από όλες τις δημοτικές αρχές και όχι μόνο από τη δική μας, δηλαδή όπως πληρώναμε εμείς πλήρωσε και η σημερινή διοίκηση, τι το εξαιρετικό!

β)Τα δε υπόλοιπα 9.000.000 εκ. ευρώ είναι υποχρεώσεις προς τρίτους (εργολάβους – προμηθευτές) και της δικής μας αλλά και της σημερινής διοίκησης. Γιατί αυτά δε λέγονται;

Γιατί δε λένε ότι η εξόφληση έγινε  από α) μείωση μισθών μονίμων υπαλλήλων (υποχρεωτική μείωση) κατά 50%, δηλαδή έμειναν στο ταμείο του Δήμου 8.500.000 εκ. ευρώ  β) από τη μη απασχόληση των πρώην εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, τουλάχιστον 150 εργαζομένων, έμειναν στο ταμείο του δήμου 8.000.000 εκ. ευρώ, το ποσό αυτό καταβαλλόταν από εμάς αφού τους απασχολούσαμε γ) από την δωρεά οικονομική ενίσχυση  του Δήμου τον Οκτώβριο 2013 από παρακρατηθέντες  πόρους επί δικής μας διοίκησης 2003-2010, δηλαδή ποσόν 3.800.000 εκ. ευρώ, συνολικό ποσό 20.300.000 εκ. ευρώ.

Εδώ θα πρέπει να υπολογιστεί και  ένα μεγάλο μείον στα έξοδά της σημερινής διοίκησης όπως η μη λειτουργία δύο (2) βρεφικών σταθμών, η μη παράδοση καθημερινού συσσιτίου, η μη καταβολή ποσών στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η μη λειτουργία 16 αυτοκινήτων καθαριότητας αλλά μόνον 6 (μείωση κόστους, ανταλλακτικών, εργατοωρών κλπ.), η μη δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Χαρούμενο και Δημιουργικό καλοκαίρι” κλπ. (…).

Τέλος για τους λοιπούς νέους υποψήφιους Δημάρχους που υπόσχονται πολλά, θα πρέπει να είναι πιο εγκρατείς, πιο λιγομίλητοι, χωρίς κορώνες και υποσχέσεις, χωρίς αντίκρυσμα και βέβαια πλέον σοβαροί όταν απευθύνονται σε δημότες που γνωρίζουν τα πάντα.

Πιστεύουν όταν αντιγράφουν το πρόγραμμα μας ή τα παλαιότερα προγράμματα μας, ή όταν αναφέρονται σε δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από εμάς, κερδίζουν κάτι;

Ματαιοπονούν. (…).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ