Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Ο Γιώργος Θωμάκος διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ανακοίνωσε ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος.

Η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας του, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, σε γεμάτη από κόσμο αίθουσα του CINEMAX. Σημειώνεται πως στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση” κ. Παναγιώτης Κανακάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ .Νίκος Αναγνωστάτος, καθώς και εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών κ. Δημήτρης Αγγελίδης.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία οπτικοακουστική παραγωγή σε γιγαντοοθόνη, όπου  παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 35  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ακολούθησε ένα  video με φωτογραφίες του υποψήφιου Δημάρχου και της οικογένειας του, ενώ δόθηκαν στοιχεία για τη ζωή του και την πορεία του  στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στην ομιλία το ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε, ότι θα είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος με μια πολύ δυνατή ομάδα για την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τα ωραία και μεγάλα δημιουργούνται από γενναίες αποφάσεις και σήμερα έχουμε την εμφάνιση της “Δύναμης Ελπίδας”, δύναμης, που εσείς οι πολίτες μας την δίνεται για να ξεκινήσουμε και ελπίδας, που εμείς όλοι θα την φέρουμε στην πόλη μας. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και θέλουμε να μας εμπιστευτείτε, είμαστε ένας συνδυασμός ελεύθερος ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που η συμμετοχή του καθενός και της καθεμιάς είναι ισότιμη. Όλοι συναποφασίσουμε και καταλήγουμε στις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την τοπική κοινωνία”.

Προτεραιότητες
Βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού αποτελούν: “….η κοινωνική πολιτική, η αυξημένη φροντίδα για τα παιδιά, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, το πράσινο, το παρκινγκ, η ηλεκτροδότηση, η απελευθέρωση των πεζοδρομίων, η διασφάλιση ενός ομαλού και τοπικού κλίματος επιχειρηματικότητας,  οι πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές,  …” Ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού “Δύναμη Ελπίδας” θα δοθεί στην Αστική Ανάπτυξη με Οικονομικό τρόπο. Όπως τονίστηκε, θα είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο θα συνδυαστούν οι επιστήμες των οικονομικών, του marketing, των χρηματοοικονομικών, της δημόσιας διοίκησης , του χωροταξικού σχεδιασμού και του περιβάλλοντος προς όφελος του πολίτη.
Επίσης κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν αφορούν  στην αναβίωση συνοικιακών συμβουλίων, τη Λειτουργία Επιτροπών Γειτονιάς, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, τη δημιουργία γραφείου Επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων αλλά και την ίδρυση ειδικού γραφείου χορηγιών για την εφαρμογή ευέλικτου προγράμματος εξεύρεσης χορηγιών ενίσχυσης των Πολιτιστικών, Αθλητικών και Εκπαιδευτικών σκοπών του Δήμου.
Ο κ. Θωμάκος παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του προγράμματος του για την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Καλλικράτη: “Θα δώσουμε την δυνατότητα στους πολίτες της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης με δημοψήφισμα να ερωτηθούν αν επιθυμούν ο δήμος να διεκδικήσει προς την κεντρική κυβέρνηση την αυτοτέλεια” είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Το αύριο του Δήμου μας, ξεκινά σήμερα. Δεν θα χαλαρώσουμε ποτέ. Τα πράγματα αλλάζουν στην πόλη μας. Έρχεται η αλλαγή. Θα νικήσουμε”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ