Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Βασιλόπιτα με “Δημιουργία και Αλληλεγγύη” (photo + video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Πολιτικά και προεκλογικά μηνύματα περιλάμβανε το μενού της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε η δημοτική παράταξη της Νέας Ιωνίας “Δημουργία-Αλληλεγγύη” την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.
Όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για μια νέα παράταξη που αποτελεί συνέχεια της παράταξης “Ιωνία Νέα Άποψη” που διοίκησε το Δήμο από το 2003 έως και το 2010 με Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Χαραλάμπους.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδιακού Κέντρου του Δήμου  η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό σχήμα του κ. Βαγγέλη Σαραντίδη. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, έδωσε στην ομιλία του το στίγμα της παράταξης. “Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια και πιστεύουμε ότι έχουν να προσφέρουμε στην πόλη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε…ποια προβλήματα λύθηκαν και ποια δημιουργήθηκαν. Η προσπάθεια μας συνοψίζεται στις λέξεις Δημιουργία και Αλληλεγγύη” δήλωσε αρχικά ο κ. Μανούρης.
Ο κ. Μανούρης στάθηκε στη σημερινή κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο χαρακτηριζόντας την αποκαρδιωτική σε όλα τα επίπεδα και στηλίτευσε την τακτική της διοίκησης να επικαλείται συνεχώς τα προβλήματα που υπάρχουν για να μην κάνει τίποτα. “Ανάπτυξη όμως μπορεί να υπάρξει στις πόλεις όπως και αλληλεγγύη μιας άλλης μορφής. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικοιδεολογικές αγκυλώσεις που δυστυχώς υπάρχουν σήμερα στη Νέα Ιωνία” σχολίασε.
Ο κ. Μανούρης υπογράμμισε πως η παράταξη επεξεργάζεται, μέσα από διάλογο με φορείς και πολίτες στις γειτονιές της πόλης, και ήδη έχει έτοιμο ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος διοίκησης του Δήμου την επόμενη πενταετία που θα καταθέσει προς τους πολίτες το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, θα κατατεθούν προτάσεις, μεταξύ άλλων,  για την τόνωση του εμπορικού κέντρου της πόλης, για την επίλυση του κυκλοφοριακού και τη στάθμευσης και την αξιοποίηση προγραμμμάτων πρόνοιας για την τρίτη ηλικία. Ο επικεφαλής της παράταξης έθεσε και ως βασικό στόχο στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας τη συνεργασία του Δήμου με τις εκκλησίες της πόλης για την ανακούφιση των συμπολιτών του που έχουν αυξημένες ανάγκες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας των νέων τονίζοντας πως και εδώ η παράταξη έχει ένα πακέτο δράσεων που θα προσεκλύσουν νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν επιχειρηματικό ξεκίνημα. Επίσης, ο κ. Μανούρης προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα και τη διοργάνωση ημερίδων για κοινοτικά προγράμματα και επιχειρηματικότητα, την κοινωνική πολιτική και τα πολιτιστικά.
Περνώντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ενημέρωσε πως σύντομα θα παροτυσιαστούν περίπου 40 υποψήφιοι και εδώ τόνισε πως το ψηφοδέλτιο δεν υθα απαρτίζεται αποκλειστικά από τεχνοκράτες αλλά από μια οπμάδα ανθρώπων που θα διοικήσουη πολιτικά το Δήμο “μαζί με εσάς για εσάς” όπως είπε. “Δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τη Δημοτική Αρχή για να γίνουμε Δήμαρχοι Θέλουμε να αναλάβουμε το δύσκολο ρόλο να εφαρμόσουμε σύγχρονες πρκατικές που μπορούν να αλλάξουν τη λειτουργία του Δήμου προς το καλύτερο” δήλωσε.

Στήριξη από τη μια τάση της ΔΗΜΑΡ

Μετά την ομιλία του επικεφαλής ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον παριστάμενο ιερέα που έδωσε και τις ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Κωνσταντίνου και έκοψε το πρώτο κομμάτι. Το φλουρί της πίτας έπεσε στο πρώτο κομμάτι που έκοψε ο κ. Μανούρης και το οποίο ήταν αφιερωμένο στην πόλη της Νέας Ιωνίας. Μετά ανέβηκαν να κάψουν κομμάτια και οι επίσημοι.
Αίσθηση προκάλεσε η ανοιχτή στήριξη που έδωσε στην παράταξη και τον επικεφαλής της το μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, κ. Ηλίας Ζαράνης που θεωρείται ότι εκφράζει την ισχυρή τάση  που υπάρχει μέσα στο κόμμα υπέρ της ευρείας συνεργασίας στους κόλπους της κεντροαριστεράς. Ο κ. Ζαράνης εξέφρασε την ευχή δημοτικές παρατάξεις όπως η “Δημιουργία Αλληλεγγύη”να μαζέψουν όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε μια βάση ανόρθωσης των δήμων αλλά και το 2014 να είναι μια χρονιά ευρύτερης σύγκλισης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου ενάντια στον “πολύχρωμο αντιμνημονιακό λαϊκισμό”.
Κομμάτια της πίτας και σύντονους χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, κ. Πάνος Μαΐστρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Ιωνία Δημιουργία” κ.κ. Νίκος Δακουτρός, Μιλτιάδης Κανναβός, Κώστας Κουλούρης και Γιάννης Λαζαρίδης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Αξίζει να αναφερθεί ως το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Στάθης Νουβέλογλου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Χρήστος Σταθόπουλος.
Η εκδήλωση έκλεισε όπως ξεκίνησε με παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό σχήμα του κ. Σαραντίδη.Αξίζει ακόμανα αναφερθεί πως καθ όλη τη διάρκεια της κοπής συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα κοινωνικά συσσίτια των εκκλησιών της πόλης.

Δείτε και video από την εκδήλωση:

http://www.youtube.com/watch?v=BiY5jLuUg5Y

http://www.youtube.com/watch?v=fSKacnE4DXI

http://www.youtube.com/watch?v=ZudKHeT_kKU

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ