Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο Δημήτρης Φωκιανός

Δημοσιεύθηκε

στις


Το γεγονός πως δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές τεκλογές του Μαΐου επιβεβαιώνει με δημόσια δήλωση του ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Δημήτρης Φωκιανός.
Η δήλωση του κ. Φωκιανού έχει ως εξής:
“Αγαπητοί Συμπολίτες,
Είναι από καιρό γνωστό ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν θα είμαι υποψήφιος. Μετά από τρείς θητείες στο τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν νέες δυνάμεις την ευθύνη διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου.
Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου στο δύσκολο έργο μου καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου.
Η πολύπλευρη οικονομική και κοινωνική κρίση έπληξε βάναυσα τους Δήμους. Έγιναν περικοπές του 50% των εσόδων τους την ίδια ώρα που οι Δήμοι έπρεπε να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους την είχαν ανάγκη.
Ιδιαίτερα να τονιστεί ότι ο υπερχρεωμένος Δήμος μας αποστερείται από το αναγκαίο προσωπικό και τα χρήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Την ίδια ώρα αυτοί που οδήγησαν τον Δήμο Πεύκης το 2007-2010 στη χρεοκοπία επιδόθηκαν σε μια άνευ όρων και ορίων αντιπολίτευση προσπαθώντας να υπονομεύσουν τα συμφέροντα των δημοτών.
Παρά τα όσα αναφέρθηκαν η τιτάνια προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου πρέπει να συνεχισθεί, καθώς και η εφαρμογή των κοινωνικών πολιτικών του και του αναπτυξιακού του προγράμματος.
Είναι αυτονόητο ότι με ενδιαφέρει η πολιτική ποιότητα αυτών που θα αναλάβουν τις τύχες του Δήμου και η μη επιβράβευση όσων έπληξαν με τις πελατειακές και όχι μόνο πρακτικές τους το Δήμο. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
Ως εκ τούτου σήμερα που δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί ακόμη οι επικεφαλής και τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τη Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να «διαρρέουν» απόψεις για δήθεν «προτιμήσεις» μου.
Είναι γνωστό το πλαίσιο αρχών που υπηρέτησα καθώς και η πολιτική μου αντίληψη και τοποθέτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πλαίσιο αρχών και δράσης στις οποίες συστρατεύθηκαν δυνάμεις από διαφορετικούς με το δικό μου πολιτικούς χώρους.
Μια ανάλογη πολιτική πρακτική, σήμερα που οι συνθήκες και οι ανάγκες την επιβάλλουν περισσότερο παρά ποτέ, θα στηρίξω, ευχόμενος παράλληλα η αυτοθυσία, η ηθική της διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων και η αποτελεσματικότητα, να αποτελέσουν τις αρχές της επόμενης δημοτικής αρχής”.

Διαβάστε ποια είναι η προεκλογική κατάσταση σήμερα στο Δήμο:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:Ψάχνονται οι ανεξάρτητοι στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ