Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Έτοιμοι για τη βραδιά των εκλογών

• Που ψηφίζουν οι ετεροδημότες
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει την αποστολή του εκλογικού υλικού στους Δήμους αρμοδιότητάς της, ενώ την Τετάρτη 13 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εικονική δοκιμή αναμετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους Δήμους στην Περιφέρεια Αττικής με τηλεομοιοτυπία (fax)».

Ο νέος τρόπος συγκέντρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων εφαρμόζεται για πρώτη φορά , προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος αναμετάδοσής τους. Έτσι, θα χρησιμοποιηθούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις (fax) των υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής που έχουν πιστοποιηθεί. Στο πλαίσιο της εκλογικής προετοιμασίας έγινε έλεγχος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επιβεβαιώθηκε η σωστή λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων και έγινε η ανταλλαγή ονομάτων των υπευθύνων κάθε τηλεφωνικής σύνδεσης, που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή φαξ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία  με το Υπουργείο Εσωτερικών  και  τους Δήμους της Αττικής έχει μεριμνήσει τόσο για την έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας όσο και για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και των πολιτών.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και αυτή τη φορά στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να μάθουν έγκαιρα που ψηφίζουν, αλλά και στη μετακίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που θα θελήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Με όλο το προσωπικό καταρτισμένο και έτοιμο, με αξιοποίηση της τεχνολογίας, με συνέπεια και ταχύτητα, τηρώντας πάντα το πλαίσιο της νομιμότητας, είμαι βέβαιος ότι η εκλογική διαδικασία και αυτή τη φορά θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί επιτυχώς».

Δωρεάν μεταφορικό μέσο για ΑμεΑ
Την ημέρα των εκλογών, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη, η Περιφέρεια Αττικής  θα διαθέσει δωρεάν μεταφορικό μέσο για τα άτομα με αναπηρία. Μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 69 14 145

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Οι ετεροδημότες που διαμένουν στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής  ψηφίζουν στα παρακάτω εκλογικά τμήματα, ανάλογα με το Νομό που ανήκει ο Δήμος όπου είναι εγγεγραμμένοι:

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΝΟΜΟΥ 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σχολικό Συγκρότημα «ΓΚΡΑΒΑ» (Ταϋγέτου 60):
Σχολεία:
• 112ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Άρτα & Θεσπρωτία)
• 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Τρίκαλα, Καρδίτσα & Λάρισα)
• 65ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ιωαννίνων)
• 21ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών (Μαγνησία, Πρέβεζα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι)

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 
7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

ΗΛΕΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω (Σουλίου & Πελοποννήσου, Αιγάλεω)
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 
5ο Λύκειο – Πολυκλαδικά Ηλιούπολης (Παπαναστασίου & Βουλιαγμένης 525, Ηλιούπολη) – Είσοδος από Παπαναστασίου

ΕΒΡΟΥ, ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ
6ο Λύκειο Καλλιθέας (Σωκράτους 218-222 & Λυσικράτους, Καλλιθέα)

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΙΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας (Γυμνασίου, Παπαφλέσσα & Αβέρωφ, Νέα Ιωνία)

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΡΑΜΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης (Αγίου Ανδρέα 2, Νέα Σμύρνη)

Οι ετεροδημότες που διαμένουν στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων ψηφίζουν στα παρακάτω εκλογικά τμήματα, ανάλογα με το Νομό που ανήκει ο Δήμος, όπου είναι εγγεγραμμένοι:

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  9ο Γυμνάσιο Πειραιά (Σηραγγείου 5 & Ακτή Μουτσοπούλου, Πειραιάς)

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ   28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά  (Σανταρόζα 4, Πειραιάς)

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΣΑΜΟΥ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΧΙΟΥ 22ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Λεωφ. Χατζηκυριακού  2, Πειραιάς)

Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:
• Το Δήμο όπου κατοικούμε
• Την ιστοσελίδα www.patt.gov.gr
• Την ιστοσελίδα www.ypes.gr
• Την τηλεφωνική γραμμή της Περιφέρειας Αττικής  801 11 92 002 (με αστική χρέωση), από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ